Förråd & buffert

Godmorgon till en dag med en, för mig, lyckad sovmorgon minsann :). Jag är uppenbarligen både en kvälls- och en morgonmänniska....och mitt i allt gör SS att det behövs mellan 10-12 sömntimmar sammanlagt. Klurigt! Så när mitt hem väl är byggisfritt ska jag nöta in vanan att sova till åtta för oss alla i det här hemmet. Så blir sömntimmarna åtminstone aningens mer okej. 
NÅ, så som jag vill ha det med förråd, fast kanske hellre på en köksbänk då ;), men allting som är badrumsrelaterat tar upp stor plats i köket nu istället. Tror aldrig min frys varit så välfylld som precis just nu, så det gäller att passa på att njuta ;p, då det är en för stunden-grej. Jag och Max åkte runt på flera affärer innan vi var klara, och som pricken över i:et valde jag senare en stor burk surkål från Tistelvind, nere på stan. Nu minsann ska kroppen läka inifrån och ut <3. 
 
Väl hemma från shoppingen så ringde syster medan jag ännu packade upp mina kassar och vi bestämde att ses om 30 minuter. Det blev en del promenad och sedan landade vi i solen nere vid sjön där vi satt ett bra tag. Våren känns väldigt rofylld på något sätt. Och det är intressant att sitta och diskutera hur man kan tänkas lägga upp sina liv, vi alla, till det bästa möjliga. Det handlar inte om att bara ta dag för dag och leva i nuet då, sådant fungerar fint ibland, men det är också viktigt att inte bara slarva iväg sina dagar och än mindre sina möjligheter. Det finns val som ska göras, och saker som verkligen behöver analyseras, vilka möjliga resultat saker kan tänkas ge på sikt. Där ingår allt från hälsa, arbete, boende, socialt liv och....ja det mesta ärligt talat. Jag själv inser att det inte behöver vara slarv i kosten som gör att min hälsa krånglar till och från, utan att jag nått tidsperioden då den sista medicinen fullkomligt ska ha gått ur kroppen, det skulle ta upp till tre månader. Så nu måste min kropp själv hitta en nivå som fungerar utan den medicinen, så det är mer än lämpligt att bli strikt och hjälpa den på traven för det :). 
 
Sedan mötte vi upp systerdotter och landade på Waynes, där det fanns hela tre olika alternativ till komjölk minsann :-D. Så jag körde med det säkra kortet kokos. 
 
 
Väl hemma var klockan supermycket, sett ur perspektivet att jag redan på morgonen ansett mig behöva peta in en sömntimme extra, det blev icke av. Istället kickade jag igång middagen och satte en växt som alltför länge fått bo i en flaska med vatten och fått nya löv nere i flaskan....men det gick faktiskt att dra upp den ändå utan att knäcka dessa löv i flaskhalsen. 
 
 
Middag bestod av kotlett och sötpotatisstrips...nästan AIP med andra ord, minus att stripsen var processade och att jag öste på med peppar och chili på köttet. Det ser nog bränt ut men det är kryddorna haha ;p.
 
 
 Och så ännu mer kaffe på det, det har blivit hysteriskt igen men men.....och jag prövade en choklad till kaffet som var fri från socker, gluten och mjölk. Den var okej, men lite för mörk för min del ändå...det var lite som att suga på kakao typ ;).
 
 
Jag hann dammsuga ett rum i alla fall och får ta resten idag innan jag landade vid netflix och serien Helix. Månen behagade lysa in i salongen, lite dimmig bakom ett dis av moln. Överlag en bra och trevlig dag, och jag känner mig kopiöst rik efter gårdagen <3.
 
Idag är det dusch hos grannen som gäller ;), gissar att det blir näst sista gången detta. Och dammsuga klart allting och mer städning på det. Mitt gamla hörnskåp ska ju flytta inom kort också, så det är nog dags att tömma det. Har haft det till alla mina örter, rökelser etc. Och fastän jag under de senaste månaderna gjort mig av med 2/3 av mitt bohag och saker överlag, så har jag ännu för mycket grejer....och då finns här faktiskt extremt bra förvaringsmöjligheter, men jag har fyllt upp det mesta bra ;). Så det får nog bli än mer av framtida rensningar här, omorganisering etc. Med tanke på att det snart tagit mig ett år att få ordning på allt sådant så förstår man ju hur illa det varit sakmässigt, eller materialistiskt då. Jag och mina femtusen små små pryttlar lixom ;). 
 
Nu har jag mitt allra första "bidrag" till en buffert också, *vuxenpoäng* haha. Men jag har ju aldrig varit ekonomisk av mig och kanske mestadels tänkt att det inte varit någon mening sett ur möjligheter heller. Men nu är sådant uppenbart en klassisk dumhet, även med små medel får man fanimig se till att göra det absolut högsta bästa man bara kan. För sin egna skull. Min plan i första hand är en buffert för eventuella framtida veterinärkonstnader. Jag har ju ingen bil som riskerar att rasa ;), utan djuren är det viktigaste i mitt liv. 
Imorgonkväll ska jag och Pixie packa våra pyjamaser och trollspön för lite Valborgsfirande med tillhörande häxeri (och middag)....och övernattning. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - Cecilia

Är sötpotatis bättre för dig att äta än vanlig potatis? Hoppas ni får en riktigt rolig valborg 😊 Kram!

Svar: Japp, tydligen får jag äta sötpotatis obehindrat enligt AIP-kosten, dont ask me why :-o?! Fast den bör ju vara 100% hemmagjord med rätt olja och rätt kryddor, och jag köper färdigt i butik så ;p, men det finns gränser för hur mycket jag orkar hålla på haha. Sjukt jävla gott iaf!
Trollkatt