NEJ, jag vill inte ha mer glass nu!

Funderingar kring stadshus och dess väggars doft...trähus vs tegel, och tegel vinner. För trähusen är målade och i sol är det färgen som luktar, inte träet. Men tegelhus, i sommarvärme, nära nära, det doftar nostalgi och drömmar. 
 
Jag ser bilder och gestalterna är sedan med i mina nattliga drömmar, oglamoröst men äkta. När saker inte är så jävla tillrättalagda. 
 
Och hon, denna där, som lever på ett slags livets eufori mitt bland alla ruiner, hon som säger Nej tack till vidgade vyer i svettens tecken för att själen redan har tillräckligt svårt att stanna kvar i kroppen. Kanske därför denna hemsökelse? Hela hon är ett nej, även till det hon verkligen vill ha, imponerande. Eller bara nyktert kanske? Igår diskuterades önskemål för sommaren, och hon landade allt som oftast i berusning. Måttligt men gott var tanken, like a boss. Och sol, bad & vandringar. Hon tycker själv hon har bra koll på läget, och det finns en anledning till allt från tråkig instängdhet till kampen om att hålla energin kvar i kroppen istället för att den ska implodera och sedan synas. Hon väntar på sådant hon vet kommer att komma, något annat...en helt annan typ av sko, för vandring måhända, något hon inte sugs mot som en jävla mal, men som ger något annat i längden. Någon trygg och trökig jävel ;-D med jättekonstiga skor och sån där evigt sittande öronsnäcka för mobilen ;-D. En sån där med mycket pengar men som får tics när man tar något ekologiskt i affären (för eko är det ju bara konstiga människor som väljer). Jag tänker inte ens gå in på vilken politisk hållning denna här förmodas ha, uuuhhh....nej nej nej. Och dessa jävla cykelhjälmar, fast det har inte den här imaginära mannen, den här kan inte cykla. Eller läsa böcker. Den här är således värre än män i cykelhjälm. Period. Hur som.....nåt sånt där ska jag ha, men tar han i mig får han en käftsmäll. Fast jag ska vara ensam också, poängen med den där är bara att bryta fokus. Vi kan således kalla honom för....ett verktyg. Ickesexuellt definitivt, men vertyg nevertheless. Bra är, att jag absolut inte är fördomsfull! NÅ! Det blir mycket gin&tonic för mig i år. -_-
 
Ironi och nästanförkylningar skapar fina blogginlägg. Och ute regnar det. Och jag ska ut. Såklart.
 
Ämnet är dock svårt att släppa, det har inte med ytlighet att göra hur mycket det än ter sig så. Nej. Det är mer samma sak som att jag älskar doften av bensin och asfalt. Detaljer som skapar en känsla. Annars skulle inte jag vara den jag är, skapa det jag skapar. Saker, situationer, människor....kan skapa känslor, som vi vet. Som att åka virvelvinden. Som att se solnedgången. Som att äta glass. Jag har dock slutat med att be män ge mig glass...något jag i min idiotvärld tyckte var lite gulligt var inte gulligt alls ;-D *himlar med ögonen och skrattar ihjäl mig*. (Inre sadist-njutning av att vara tvär-idiot)! Hur som......det finns män som är som en målning, och jag vill inte säga Chagall då det blir mer obehagligt, men tänk...zorn?? Vilket i sin tur skapar en evighets-känsla. Som när man står uppe på ett fjäll och tittar ut över landskapet. Det finns de som är som när syrénen blommar, eller asfalten är varm av sol, eller som de genomtjötade nakna nattliga sjöbaden under fullmånen. Sedan skiter jag högaktningsfullt i vad dessa män gör eller är, det är inte intressant, inte som tankarna och orden skulle vara. Vilka val man gör och varför man gör det. Poängen är, att det är intressant att det existerar sådana män (och kvinnor så definitivt, men nu är jag straight och klurar på den typen av kick/upplevelse), som är som konstverk, som melodier i sig själva, som en rytm, ett pulsslag. Det är intressant att betrakta, på jävligt långt håll. 
 
Och innan jag avslutar detta förbannade harvande av ord, så tar jag tillbaka tanken om idioten i konstiga skor. Alltså nej, jag står inte ens ut med tanken. För här verkar ju allting vara svart eller vitt ;), utan gråzoner. Nu var det förvisso skämtsamt menat, men grunden kvarstår och bör cementeras över. Lite Kill your darlings
Nu är det dags att gå strax, den här veckan är tjock. Det blir Depeshe Mode idag.