Rakt in i sagans verklighet

Jag hade sugit på saken några dygn, vridit och vänt på det....och vips föll nya anledningar mig i knät, för att slå till. Vi börjar leka med fiction igen, fast på nya sätt, nya vägar att utforska, nya spännande rum att hämta fantasi ur. Denna gång balanserande till verkligheten. Ni minns Timja? Timja lyfts ur sin saga en stund, och får pröva på 2000-talets värld, min värld, här och nu. Den slutliga orsaken som gav mig knuffen in i beslutet är att om det är fiction blandat med verklighet....så kan det inte reta upp någon för ingenting behöver vara sant, eller så retar det alla då allting kanske är sant ;), men lite ansvar får man faktiskt ta själv också som läsare. Jag har saknat ren storytelling men inte känt att fantasin funnits där tillräckligt på ganska länge nu, så det här känns som en utmaning som är spännande :-D, ett helt nytt koncept. Jag har klurat på, och smakat på, huruvida det ska vara i jag-form eller skrivet som hon....men vet med mig att det sistnämnda skapar mer utbrodering, mer estetik. En salig blandning av pinterestbilder och privata bilder känns ännu okej. Det här kommer dessutom bli ärligare än någonsin, men....det är ju fiction, tänk på det ;). 
 
*****************************************************************
 
Ännu en tidig morgon, väckt av ljuset och spinnandet av lille Is som alltid ligger närmast. Det här är en dag av ärenden, men också av socialisering. Timja sträcker på sig och stryker Is över nosen medan hon tänker över sin dag. Ingen stress, det har alltid varit viktigt, aldrig någon stress och hon är tacksam att få leva ett liv där en sådan sak enkelt kan väljas bort. 
Hon slänger sina långa ben över sängkanten och beger sig in i köket för morgonens kaffe, på med maskinen och så måste Lakrits ut på direkten. Förr i tiden var schemat ett annat, ordningen var annan, vilket resulterade i "olyckor" på hallgolvet. Allt sådant är över nu, och Lakrits har en alldeles egen stor sovplats i en öppen bäddad garderob. Hon älskar den platsen, Lakrits alltså, och Timja själv är mycket nöjd över hur allt löst sig till det allra bästa. 
Morgonens kaffe är enkelt men gott, det godaste på hela dagen även då det får tävla med de senare koppar av latte eller rena kaffedrinkar. 
Medan den första koppen kaffe så sakta väcker hennes sinnen, går hon igenom sin mentala tacksamhetslista, något som blivit en ren morgonrutin lika väl som att borsta tänderna. Det finns så mycket att vara tacksam för, bara man uppmärksammar det. Och hon är verkligen mitt i livet.
 
Hon ska ut i smeten idag, vandra längs gågatan i sakta mak och samtidigt kila in på butiker och lokaler för ärenden. Frågan är vilka kläder som bör nyttjas? Igår var första dagen för året då hon blev alltför varm i sina vanliga vinterkläder, igår var också första dagen då hon lät Lakrits vara naken i solen en stund ute och det uppskattades, medan Timja själv solade och njöt som en katt av d-vitaminet. Så, kläder för dagen tål att tänkas på. Längtan efter att få ta bort plagg för plagg är stor, alla dessa kläder gör att hon känner sig otymplig i rörelserna och det är helt enkelt inte bekvämt. Längtan efter att få agera sommarbrud med solkysst hy och färgglada linnen, gärna med en svalkande drink i handen...är stor. Vintern har varit lång. Förmodligen kommer hon vandra genom de flesta butiker för att se vad de tagit in för vår och sommar-nyheter. För hon är redo, mer än någonsin. Hon är dessutom mer nöjd än någonsin, i alla fall mer än på närmare tio år, med den kropp som ska fram i sommar. Tacksamhet i massor för det *punkt i mentala listan*. Det inre och det yttre har en säregen dans, och för henne är båda sakerna av vikt, oftast i alla fall. En balans är det bästa, att få vara nöjd och tacksam så det fyller båda vågskålarna. 
Hon har köpt tåringar som ligger och väntar på att få adderas till de som hon redan bott i hela vintern, och rosa skimrande nagellack till tånaglarna. Hon fick en BUS av en väninna för ett tag sedan vilken visade sig så otroligt bra, och som skänker mer färg än någon annan hon prövat. Lite fusk innan solen gjort sitt, framöver. Fotlänkar skall adderas när skorna får bli lätta och strumpor är ett minne blott. Färg kommer att tillkomma, en gåva från yttre rymden, och etsas in i hennes hud för all framtid. Åh, dessa presenter är helt galna i Timjas liv <3. Tacksamheten är stor. Tanken om hur det yttre skall sommarsmyckas är för att matcha det inre livet, det sagoskimrande romantiska som bor inom. Det blir lekfullt. Shortsen som inhandlats är allt annat än feminina men kontrasten kan bli skön. Hon har alltid älskat kontraster. 
 
Kvällen avhandlas gissningsvis hos Vargtass, dit Lakrits är mer än välkommen också. Där är färgerna klara och kraftfulla, där är skapandet stort. Klokskapen djup och skrattet nära. När häxor träffas. 
 
Så, det säger sig självt att det blir en utomordentligt bra dag, ny energi, ny magi och ännu mer skönhet. Imorgon ett viktigt möte att se fram emot, byggstenar för framtiden helt enkelt :-D. Och någon har bokat biljetter till en filmpremiär och bjuder Timja. Gulligt <3.