Det viktigaste...

Passar på att njuta av bad så mycket jag kan nu, mätte badkaret igår för att ha ett hum om längd inför nya. Kollade fb:s säljsidor och där fanns kortare badkar till salu också. Badkar står som nummer 3 i ordning av viktigheter att lägga pengar på framöver. 
 
Och jag SS:ar som besatt, suck på det. I vanlig ordning får jag skylla mig själv, men störigt likväl. Nattens mardrömmar handlade om skängelmys/harskrankar.....ni vet? Min skräck! Om de ändå vore självlysande i mörker som något ur avatar, så hade de iaf en poäng i all sin vidrighet. Det enda som är vidrigare än dessa är spindeln som ser likadan ut. Dessa långa jävla ben och ett rörelsemönster som är groteskt. Tacka vet jag kompakta spindlar, de är helt okej. 
 
Så...idag gäller det väl bara att kunna andas gissar jag. Jag får väl se, att vara sjuk gör mig på dåligt humör också ;). Men den här veckan kanske bara ska vara nån slags seg mellanvecka...*Uuh hatar sega mellanveckor*! Igår åskade det iaf och spöregn och blåst på det, underbart! Mest för känslan av storm och dramatik <3 :-D! Det var en dag fylld av god mat och kvällskaffe, inget badande i sjö och inte heller något putsande av fönster. Och definitivt inget socialiserande. 
 
En liten tanke dök upp igår om förändringen i varandet som flytten innebär, hur det kommer kapa det gamla. Först och främst ett påpekande om att jag absolut inte skulle vilja ha tillbaka den personen, inte en chans. Men här där jag befinner mig...känns det ändå som att bilen kommer köra in på parkeringen, ljudet av nyckel i dörren, skuggan av att människan sitter där i soffan....allting sådant är kvar här. Det är det som är "den här platsens spöken". I det nya kommer det såklart inte vara så, för varken jag eller personen har någonsin varit där tidigare, alla ljud där är nya, alla intryck. Här är de där sakerna så extremt inrotat att det ännu är kvar på något sätt, menat att skulle det hända skulle jag inte bli förvånad....typ....ljudet av bilen som kör in på gården, Sunna som springer till fönstret och berättar att nu kommer han hem. Och det där är verkligen sinnessjukt...när man släppt allt annat, kommit över det och gått vidare...och ändå är den typen av minnes-spöken kvar här. Det tar så mycket av min energi och livsglädje. Jag har mest lyft fram att den kommande höjningen av hyran är orsak att flytta, men det är det här som är orsak nummer ett. Alla spöken. Dränerandet av energi, det gör mig sjuk också. Spelar ingen roll hur mycket salvia man harvar runt med ;). Därför är det här så viktigt, på en helt annan nivå än "kul att flytta-viktigt". Jag står inte ens ut med att andas luften här längre, därav räknar jag dagarna....och lite klättrar på väggarna ;). Det känns lättare att erkänna för mig själv nu när jag har en utväg klar. En ny nyckel i min ficka.
 
Jag tänker mig att jag, när jag hunnit vila klart efter allt, kan bli så social som jag önskar. Inte tacka nej till alla hela tiden. Och kunna bygga upp mig själv igen energimässigt, inte vara dränerad. 
 
När jag landat ordentligt ska jag ta och fundera igen på hur jag vill ha det i alla andra delar av livet. Jag vet att jag ska börja träna igen, vilket förmodligen startar någon gång i höst. Ta hand om hälsan bättre, som förr, inte slarva för att jag tror att socker ska kunna ersätta den dränerade energin. Börja skapa igen :-D, skriva andra saker....och dekorera med något rosa. Men också låta det ta den tid det tar. Låta viljan till livet få komma naturligt och av sig självt. Inte försöka stressa fram eller forsera något. Jag känner mig övertygad om att frihetskänslan kommer göra otroligt mycket. Och av alla de lägenheter jag varit och tittat på så är denna den finaste. Alla andra har varit vanliga lägenheter, den här är ju inte helt vanlig. Vilket gör det lite extra kul också, plus det jag skrivit förut att jag slipper ha sängen i vardagsrummet vilket de andra lägenheterna inte erbjöd. Så....
 
Veckan som kommer innebär möte, frisör och familjehäng, konsert på Jamtli där Pixie ska med om det inte spöregnar. Linda kommer hit och hjälper mig med lite fönsterputs etc. Så har jag tur kan den veckan gå snabbt ändå, det vore ju jävligt skönt. Sedan fyller systerdotter år <3 vilket också är något att se fram emot verkligen. Nu....ska jag mest försöka få ordning på hälsan igen, och kanske någon dag köra ett lass med saker, det sista lasset innan flytt.