Allt man vill

Idag bjuder jag på ännu en skärmdumpad bild ur lgh-videon :). Jag vill inte visa så mycket publikt med alla hans saker överallt, men denna kändes väl ändå ganska anonym. En del av köket som ni ser, precis som fönsterbilden var. Första gången i mitt liv jag kommer bo där det är snedtak. Och lägenheten är genomtänkt byggd och utnyttjar alla vinklar och vrår till fullo. 
 
Jag vilade mestadels igår...ännu en dag jag höll på att dö värmedöden, plötsligt orkade jag inte riktigt med värmen längre....hur skumt?! Pixie har också varit rätt knäckt, bara katterna som njuter verkar det som. Dock möblerade jag om soffan igår, då min framtida plan är att tömma sovrummet helt och städa ur det och stänga dit in....så nu får jag plats med sängen bakom soffryggen framöver. Plus att möbleringen blev lite mysig, om än sjukt rörig mitt i allt här. Övrigt var att dammsuga lite, promenera monster med Jannica och slutligen vara lite hundvakt på kvällen till en grannes hund. Utöver det mest sova och glo på serier, precis som jag tänkt mig. Harva ytterst lite i min gamla bok om ideologier som kommit fram nu när jag rensar, mycket trivsam bok! Går det att mynta någon ny falang måntro...? Frihetstörstande socialist??? Ja alltså liberal-socialist då ;). Det kanske finns redan, om man läser på lite!
 
Idag SS:ar jag med bravur. Så det blir nog en rätt lugn dag även idag. Bestämde mig för att flytta fram en tid jag har inbokad i veckan, ett beslut som verkligen känns som sammet för sinnet. Nu ska jag istället bara gå in i Augusti med lugn och ro. Skriva listor som alla påpekar ;) och bara få ordning på kaoset, sakta men säkert. 
 
Lite regn och allt ter sig genast lite grönare ute. Värmen kvarstår. Luften i hemmet är inte okej, och med katter och inga nät för fönstren går det bara att vädra med små springor. I vinter ska jag köpa en bra fläkt så jag har en till nästa sommar, definitivt! Den här hösten känns verkligen som....en blandning mellan Depeche och Thåström, positivt menat då. Som en annan känsla bland de kryddiga théerna och deckarböcker. Naturligtvis. Det känns som en längtan att gå igenom Fröding igen, för blodigt kött och ett snällt rödvin. Blandat med total tystnad långa stunder och vänners närvaro. Det är nästan läge att börja räkna ned.  
 
 
 
 

Yran och basist-kärlek

Och då var mitt yrande färdigt för i år :D och jag är mer än nöjd! Jag minns inte ens sist jag gick på yran, men i år fanns alla möjligheter helt enkelt. Sedan blir det inte någon genomtänkt bildström i inlägget för det, eftersom min gamla telefon kände att döden är ett bra alternativ ungefär vid Kraftwerk ;-D så atte...! Stämningen i stan var på topp och redan på väg ner möttes jag såklart av diverse fylla, men trevlig sådant då. Jag mötte några män som efter kort meningsutbyte utstötte primalvrål över att jag skulle på yran och inte de, vilket höjde tants humör ännu lite till :D, ibland kommer komplimanger precis i rätt tid helt enkelt. 
Strax därpå var vi samlade och landade framför.....Jill Jonsson...och jag har två saker att säga. 1: TACK för att vi hamnade där precis när Magnus Carlsson *weeping willows* gjorde sin grej <3 <3 <3 denna underbara underbara man!! Och 2: jodå, hon hade ju bra röst ju! Cred på det naturligtvis. Sedan gick vi ner till badhusparken där jag faktiskt fann en ny tröja till Pixie i samma storlek som hennes Motörheadtröja (70), så nu är det väl bara att sy in denna med och helst försöka sy den lite jämnare än den andra...jag hatar att sy!!!! 
 
 
Det fanns linnen jag gärna hade velat ha också men jag var inte där för att bränna pengar....tänkte jag.....senare började jag äta.....!!! 
 
Jag lovade systerdotter att åka en karusell med henne och hon valde virvelvinden. Jag var lite sådär att -höhö, det här är min favoritkarusell det...höhööö......mhmm men eller huur!! Fy för bövelen, jag borde dragit mig till minnes att jag blir yr av att gunga theese days ;-D...visst det VAR kul, men jag tackade nej till att åka fler ;). Efter det var det intag av dryck och trots värmen kunde jag inte skippa kaffet.
 
 
Någongång senare började Thåström <3, älskade man!! Och jag blev helt kär i basisten men hittar fan inte vem det är!! Bara att kliva ut på scenen med en overall på sig XD och bära upp det dessutom, och rörelsemönstret var on spot! Så vem är då denna man som för nu är min favoritbasist efter Lemmy(?)....vi lägger in en: -_- på det också, välriktat till Almgren kanske.... 
Hur som, kungligt bra var det! Att jag sedan fotar lika bra som en förtappad orm (utan armar) är en annan sak...
 
 
 
Innan Kraftwerk började hann man äta, och jag sket i allt och åt langos. Det var inte så gott, ska man behöva bära med sig ett saltkar själv kanske? Jag vill ha min mat, mitt godis och mina män salta som fan. 
 
 
SEN Kraftwerk vilka var en upplevelse <3, med 3D-glasögon på. Jag har inte så mycket att säga om detta egentligen, men det var grymt att se dem äntligen men de spelade aldrig min favoritlåt tyvärr. Om de inte gjorde det som extranummer för jag drog när själva spelningen var klar, för Pixies skull. Gick såklart förbi nya hemmet och kände att wow....vad nära om jag bott där nu, bara ett andetag från stan, men det var bara att promenera på femhundra uppförsbackar till hem hit ;).
 
Däckade i sängen med sminket på....och har drömt galet mycket. Om nyfödda efterlängtade bebisar för andra och en liten varning till mig om min kassa karaktär och -_-. Drömmen var nog inte menad som en varning utan var snarare en romantisk dröm helt enkelt, men obstinat som jag ÄR så tar jag det som en varning ;-D. 
 
Månen var det ingen av oss som fick se :/.
 
Och idag är det en vilodag är det tänkt....får väl se ;). Men det lär ju behövas. Beroende på temperaturen ute så kanske det kan bli en längre trollpromenad för Pixie, det blev dåligt med sådant igår.  

Folk och yran

 Mer kaffe! Igår var en sanslöst bra och produktiv dag, om än också svimnings-aktigt jobbig! Stort tack i vanlig ordning till Linda och Max som hjälper till konstant verkligen. Igår tömde vi källaren till 100%, så nu ska jag bara städa den så är det klart där. Allting som skulle kastas är kastat nu, förutom sängbottnen som inte gick att ta i bilen direkt ;P. Jag älskar när saker går fort! Sedan att jag nu får sova på en sängbotten som står på golvet några dygn är verkligen helt okej, det är ju bara in i nästa vecka. På kvällen landade jag och Pixie hos Jannica för lite kaffe och socialisering vilket också var mycket trevligt och en välbehövlig paus efter många timmars hålligång. *Hemskt ord*!! Vid nio höll jag på att och vi gick hem strax efter och däckade i sängen, och till mitt stora förtret betydde det att vi klev upp sex idag...!
 
Och idag är, i stort sett, en enda lång vilodag! Förutom att jag ska försöka hamna i badet för allas skull. Och ikväll är det Kraftwerk! Och Jannica försökte övertala mig att gå på Jill Jonsson. Och jag bah NÄ. Och hon bah -Jo men hon är ju skitbra! -Nä! -Jo, och hon har satt samman ett särskilt yranprogram för sin show här. -Nä! -Men har du hört henne då? -Näää. .....Däremot hade hon som gäst min älskade Magnus Carlsson från Weeping Willows! Jag ser framför mig hur jag skulle säga till min syster att vi ska se Jill Jonsson och hur det blir en sån Batman-Robin-bild av det hela med regelrätt käftsmäll ;-D. Jag minns en gång som ung när jag följde en nära vän på yran, men då en med smak som ett gristryne där jag dels tvingades se lite på e-type och sedan hamnade vi i ett förbannat dansbandstält där jag var tvungen att dansa med fulla asäckliga gubbar som förstörde mina skor genom att trampa på dem konstant. Jag var så ung så jag vågade inte tacka nej när jag blev uppbjuden heller. Det var golgata konstant en hel jävla kväll. Plus att jag naturligtvis var nykter.
 
Övrigt var Jannica lösningsorienterad angående framtida flytten vilket får min själ att sjunga! Allting sådant imponerar :-D! Precis som hur Linda och Max är <3.
 
Nu har jag nästan nått vilo-punkten i alla fall, vilken jag ser kommer som senast i samband med att Augusti tar sin början. För jag vill inte missa den månaden genom att ta ut all min ork och vara så hysteriskt fokuserad på detta här, så som jag är nu. Jag ska bara städa källaren helt, plocka ur nåt skåp till och sedan ska vi få hit nya sängen men SEN!! Sen får det vara vila bland kartong-kaoset, serietittande och bokläsning blandat med vad vädret tillåter. Lugn och ro och andas.
 
Nä fy....nu ska jag ta och bada så det blir gjort här, så hinner jag väl bli svettig och hemsk lagom till kvällen igen ;). Önskar er alla en riktigt bra dag <3!  
 
 
 

Röros

Så har gårdagen förflutit och "dagen efter" tagit sin början. Menat att himmel vad kroppen bråkar idag, ganska väntat förstås. Väl värt på alla sätt och vis naturligtvis. Hur som, jag klev upp fem som sagt efter alldeles för lite sömn, men kaffet hjälpte till samt en kortare sömn i bilen. På den här bilden är jag i vackra Funäsdalen. Det fick bli vårat lunchstopp. Vädret var verkligen allt man kunnat önska om än det blev lite att förgås av värme till och från, men jag tar det framför kyla alla dagar i veckan. Jag måste redan nu nämna renarna vi mötte på vägen hem, alltså sveriges vackraste djur!! Jag älskar dem, skulle gärna tagit hem ett gäng ;) och satan vilka horn dessa hade!! 
 
Nå, Max hade fixat med all vår mat för dagen *tacksam* så lunchen bestod av kyckling-wraps, glutenfria, vilka var mycket goda.
 
Funäsdalen sett från vår rastplats: Och ja, helt ofixade mobilbilder men orkar inte
;-D!
 
 
 
Målet var då alltså Röros för dagen, då Max och Linda aldrig varit där och jag älskar husen och ville visa dem dessa. Så romantisk arkitektur, vi kom in på Gamla stan i diskussion och motsatsen emellan dessa två vackra platser, båda är ju galet romantiska (enligt mig) där estetik är målat i varenda litet hörn av stadsdelen.
 
 
 
 
Vi hittade en underbar keramik-shop med en innergård tagen ur fantasin, hade min plan varit shopping med resan hade det varit här jag tyckt pengarna fått värde, men nu var min plan det rakt motsatta....med en resa enbart i upplevelse.
 
 
 Nedan vägglampor:
 
 
En del av innergården:
 
 
Vi landade på ett café för mer kaffe och suget efter mjukglass. Rummen var otroligt vackra, men den mest suspekta glassen jag någonsin betalt för. Vaniljglass med en satans massa oboy-pulver på :-o......vilket mycket väntat resulterade i att Linda drog ned allt pulver i lungorna så vi fick utföra heimlichmanövern och väta med vatten, typ. Då man kunde be om glass med choklad så trodde vi väl det var chokladsås som det brukar vara. Inte imponerad. Men rummet var fint:
 
 
På hemresan landade vi vid en söt rastplats med bäck och bord där en middag intogs, någonstans på svenska sidan.
 
 
Och sista bilden är i Klövsjö där vi åt middag nummer två, eller kanske snarare kvällsmat då klockan var kring åtta. Det var otroligt vackert där, och jag fick lön för tanken om att vi absolut skulle ha badkläder med oss :-D! Så jag och Linda simmade ett tag och det var väldigt....ja underbart helt enkelt. Årets första dopp för oss båda, och enligt mig är det ingen riktig sommar utan bad. 
 
 
Här åt vi glutenfria frallor vilket var sjukt gott då det är över ett år sedan jag åt något som liknade en macka/smörgås. Brie och salami på det, och melonsallad med mynta till. Sen hem och hämta Pixie hos syster.
 
Idag vill min kropp vila och det har varit min plan hela tiden, om ÄN....min hjärna drar igång med en massa "vill göra" som att hålla på och cykla på loppisrunda *suckar*....men jag hoppas jag bara låter det vara. Mitt enda måste är att cykla för att köpa kattsand och det kanske kan få stanna där. Morgondagen består desto mer av diverse bestyr som innefattar skruvdragare, kaffe och politik....Varav den första saken handlar om att jag får hjälp helt enkelt. Saker och ting växer mig över huvudet en aning, precis just nu, och jag har uttryckligen önskat att bara få lassa över allt på någon annan, men så funkar det ju inte förstås. Men jag är inte sen att ta emot den hjälp jag kan få, och precis just nu innefattar det en skruvdragare. 

Pixie som bebis <3

Idag fyller Pixie 10 år!! Så jag letade fram några bebisbilder <3. Sedan får jag näppeligen till ett helt inlägg om just detta...(dålig mor)....men bilderna får bli med iaf. 
 
Pixie-historien är en klassisk "nu var du riktigt naiv", men det som räknas blev bra tillslut ändå. Jag hade landat en försäkringssumma och tänkte "unna" mig något, och det jag helst av allt ville ha var dels en vän till Cindy men ännu hellre och rent egoistiskt....ett svart troll till mig. I Nås i dalarna fanns en svart naken-tik. Väl där var hon minst i kullen för att hon var mobbad och inte fick någon mat, så hon var ett benrangel. Intressant att hon inte togs åt sidan och fick sin mat ifred...! Och lång historia kort: Jag var naiv som fan, plus 100% kär i valpen och går därför med på att åka hem med henne och invänta papperen på henne så. Vilka aldrig kom, utan det var långa konversationer som var lögner. Jag polisanmälde, men det var knappast högprioriterat. Så hade jag köpt en hund till fullpris (då 13 000:-) men som förblev oreggad vilket gör att hon klassas som blandrashund och därmed ej "är värd" mer än 5000:-. PÅ den tiden. DET var min miss och förlust. Pixies förlust var hälsan på grund av undernäring, vilket resulterade i att hon är en eksemhund och nu äter kortison livet ut. OCH inte kan äta normalt utan slänger i sig maten utan att andas typ. 
 
Såklart är hon bland det bästa som hänt mig ändå. Att människor är galna är ju inte så mycket att göra åt. Hon är sjukt snäll och gullig, jag har ändå ägt tre kineser och upplevt skillnaden i deras personligheter. Pixie är snällast av de tre iaf, och ödmjukast. Och idag blir hon hela tio år, söt som socker och hela familjens gullegris. Så idag kommer både familj och vänner hit för att fira henne <3. Jag började firandet redan igår med att klippa henne i pulpan och fick torka blod i hela lägenheten sedan. Det ska inte vara så jävla kul jämt! Livet är hårt. 
 
 
 
Så, igår blev det städdag här hemma, varvat med shopping och på kvällen socialisering och utlåning av min dusch. Så dagen är redo för besöket och firandet. Nattens drömmar bestod av karatefylla och behovet av att hitta ett läppstift för att kunna entra rummet där alla var....det gick inte så bra. Ungefär som alla drömmar där jag fortfarande behöver linser och endera inte hittar dem eller inte får in dem i ögonen. Igår var det roligare drömmar, med massa koder, nu minns jag bara att jag döpte ett samhälle till 5. Mmm....spännande ;). Ja just ja....eftersom jag tidigare harvade på om filmen Hostel, så kan jag medge att tvåan var rätt bra ändå. Inte den bästa slakt-filmen jag sett, men okej. Ah well....dags för lunch, den verkar fortsätta infalla mellan 09-10 på morgonen, vi kan kalla det stadig frukost ;).