Allt man vill

Idag bjuder jag på ännu en skärmdumpad bild ur lgh-videon :). Jag vill inte visa så mycket publikt med alla hans saker överallt, men denna kändes väl ändå ganska anonym. En del av köket som ni ser, precis som fönsterbilden var. Första gången i mitt liv jag kommer bo där det är snedtak. Och lägenheten är genomtänkt byggd och utnyttjar alla vinklar och vrår till fullo. 
 
Jag vilade mestadels igår...ännu en dag jag höll på att dö värmedöden, plötsligt orkade jag inte riktigt med värmen längre....hur skumt?! Pixie har också varit rätt knäckt, bara katterna som njuter verkar det som. Dock möblerade jag om soffan igår, då min framtida plan är att tömma sovrummet helt och städa ur det och stänga dit in....så nu får jag plats med sängen bakom soffryggen framöver. Plus att möbleringen blev lite mysig, om än sjukt rörig mitt i allt här. Övrigt var att dammsuga lite, promenera monster med Jannica och slutligen vara lite hundvakt på kvällen till en grannes hund. Utöver det mest sova och glo på serier, precis som jag tänkt mig. Harva ytterst lite i min gamla bok om ideologier som kommit fram nu när jag rensar, mycket trivsam bok! Går det att mynta någon ny falang måntro...? Frihetstörstande socialist??? Ja alltså liberal-socialist då ;). Det kanske finns redan, om man läser på lite!
 
Idag SS:ar jag med bravur. Så det blir nog en rätt lugn dag även idag. Bestämde mig för att flytta fram en tid jag har inbokad i veckan, ett beslut som verkligen känns som sammet för sinnet. Nu ska jag istället bara gå in i Augusti med lugn och ro. Skriva listor som alla påpekar ;) och bara få ordning på kaoset, sakta men säkert. 
 
Lite regn och allt ter sig genast lite grönare ute. Värmen kvarstår. Luften i hemmet är inte okej, och med katter och inga nät för fönstren går det bara att vädra med små springor. I vinter ska jag köpa en bra fläkt så jag har en till nästa sommar, definitivt! Den här hösten känns verkligen som....en blandning mellan Depeche och Thåström, positivt menat då. Som en annan känsla bland de kryddiga théerna och deckarböcker. Naturligtvis. Det känns som en längtan att gå igenom Fröding igen, för blodigt kött och ett snällt rödvin. Blandat med total tystnad långa stunder och vänners närvaro. Det är nästan läge att börja räkna ned.  
 
 
 
 

Yran och basist-kärlek

Och då var mitt yrande färdigt för i år :D och jag är mer än nöjd! Jag minns inte ens sist jag gick på yran, men i år fanns alla möjligheter helt enkelt. Sedan blir det inte någon genomtänkt bildström i inlägget för det, eftersom min gamla telefon kände att döden är ett bra alternativ ungefär vid Kraftwerk ;-D så atte...! Stämningen i stan var på topp och redan på väg ner möttes jag såklart av diverse fylla, men trevlig sådant då. Jag mötte några män som efter kort meningsutbyte utstötte primalvrål över att jag skulle på yran och inte de, vilket höjde tants humör ännu lite till :D, ibland kommer komplimanger precis i rätt tid helt enkelt. 
Strax därpå var vi samlade och landade framför.....Jill Jonsson...och jag har två saker att säga. 1: TACK för att vi hamnade där precis när Magnus Carlsson *weeping willows* gjorde sin grej <3 <3 <3 denna underbara underbara man!! Och 2: jodå, hon hade ju bra röst ju! Cred på det naturligtvis. Sedan gick vi ner till badhusparken där jag faktiskt fann en ny tröja till Pixie i samma storlek som hennes Motörheadtröja (70), så nu är det väl bara att sy in denna med och helst försöka sy den lite jämnare än den andra...jag hatar att sy!!!! 
 
 
Det fanns linnen jag gärna hade velat ha också men jag var inte där för att bränna pengar....tänkte jag.....senare började jag äta.....!!! 
 
Jag lovade systerdotter att åka en karusell med henne och hon valde virvelvinden. Jag var lite sådär att -höhö, det här är min favoritkarusell det...höhööö......mhmm men eller huur!! Fy för bövelen, jag borde dragit mig till minnes att jag blir yr av att gunga theese days ;-D...visst det VAR kul, men jag tackade nej till att åka fler ;). Efter det var det intag av dryck och trots värmen kunde jag inte skippa kaffet.
 
 
Någongång senare började Thåström <3, älskade man!! Och jag blev helt kär i basisten men hittar fan inte vem det är!! Bara att kliva ut på scenen med en overall på sig XD och bära upp det dessutom, och rörelsemönstret var on spot! Så vem är då denna man som för nu är min favoritbasist efter Lemmy(?)....vi lägger in en: -_- på det också, välriktat till Almgren kanske.... 
Hur som, kungligt bra var det! Att jag sedan fotar lika bra som en förtappad orm (utan armar) är en annan sak...
 
 
 
Innan Kraftwerk började hann man äta, och jag sket i allt och åt langos. Det var inte så gott, ska man behöva bära med sig ett saltkar själv kanske? Jag vill ha min mat, mitt godis och mina män salta som fan. 
 
 
SEN Kraftwerk vilka var en upplevelse <3, med 3D-glasögon på. Jag har inte så mycket att säga om detta egentligen, men det var grymt att se dem äntligen men de spelade aldrig min favoritlåt tyvärr. Om de inte gjorde det som extranummer för jag drog när själva spelningen var klar, för Pixies skull. Gick såklart förbi nya hemmet och kände att wow....vad nära om jag bott där nu, bara ett andetag från stan, men det var bara att promenera på femhundra uppförsbackar till hem hit ;).
 
Däckade i sängen med sminket på....och har drömt galet mycket. Om nyfödda efterlängtade bebisar för andra och en liten varning till mig om min kassa karaktär och -_-. Drömmen var nog inte menad som en varning utan var snarare en romantisk dröm helt enkelt, men obstinat som jag ÄR så tar jag det som en varning ;-D. 
 
Månen var det ingen av oss som fick se :/.
 
Och idag är det en vilodag är det tänkt....får väl se ;). Men det lär ju behövas. Beroende på temperaturen ute så kanske det kan bli en längre trollpromenad för Pixie, det blev dåligt med sådant igår.  

Folk och yran

 Mer kaffe! Igår var en sanslöst bra och produktiv dag, om än också svimnings-aktigt jobbig! Stort tack i vanlig ordning till Linda och Max som hjälper till konstant verkligen. Igår tömde vi källaren till 100%, så nu ska jag bara städa den så är det klart där. Allting som skulle kastas är kastat nu, förutom sängbottnen som inte gick att ta i bilen direkt ;P. Jag älskar när saker går fort! Sedan att jag nu får sova på en sängbotten som står på golvet några dygn är verkligen helt okej, det är ju bara in i nästa vecka. På kvällen landade jag och Pixie hos Jannica för lite kaffe och socialisering vilket också var mycket trevligt och en välbehövlig paus efter många timmars hålligång. *Hemskt ord*!! Vid nio höll jag på att och vi gick hem strax efter och däckade i sängen, och till mitt stora förtret betydde det att vi klev upp sex idag...!
 
Och idag är, i stort sett, en enda lång vilodag! Förutom att jag ska försöka hamna i badet för allas skull. Och ikväll är det Kraftwerk! Och Jannica försökte övertala mig att gå på Jill Jonsson. Och jag bah NÄ. Och hon bah -Jo men hon är ju skitbra! -Nä! -Jo, och hon har satt samman ett särskilt yranprogram för sin show här. -Nä! -Men har du hört henne då? -Näää. .....Däremot hade hon som gäst min älskade Magnus Carlsson från Weeping Willows! Jag ser framför mig hur jag skulle säga till min syster att vi ska se Jill Jonsson och hur det blir en sån Batman-Robin-bild av det hela med regelrätt käftsmäll ;-D. Jag minns en gång som ung när jag följde en nära vän på yran, men då en med smak som ett gristryne där jag dels tvingades se lite på e-type och sedan hamnade vi i ett förbannat dansbandstält där jag var tvungen att dansa med fulla asäckliga gubbar som förstörde mina skor genom att trampa på dem konstant. Jag var så ung så jag vågade inte tacka nej när jag blev uppbjuden heller. Det var golgata konstant en hel jävla kväll. Plus att jag naturligtvis var nykter.
 
Övrigt var Jannica lösningsorienterad angående framtida flytten vilket får min själ att sjunga! Allting sådant imponerar :-D! Precis som hur Linda och Max är <3.
 
Nu har jag nästan nått vilo-punkten i alla fall, vilken jag ser kommer som senast i samband med att Augusti tar sin början. För jag vill inte missa den månaden genom att ta ut all min ork och vara så hysteriskt fokuserad på detta här, så som jag är nu. Jag ska bara städa källaren helt, plocka ur nåt skåp till och sedan ska vi få hit nya sängen men SEN!! Sen får det vara vila bland kartong-kaoset, serietittande och bokläsning blandat med vad vädret tillåter. Lugn och ro och andas.
 
Nä fy....nu ska jag ta och bada så det blir gjort här, så hinner jag väl bli svettig och hemsk lagom till kvällen igen ;). Önskar er alla en riktigt bra dag <3!  
 
 
 

Opassande kyssar

Ännu en ny dag <3, ännu en dag med mardrömmar i ryggen haha. Fast jag vaknade halv två inatt och då höll min telefon fortfarande på att berätta creepypastas för mig, så kanske det influerade drömtiden då ;). Jag somnar till CreepsMcPasta varje natt, för hans röst är awesome!! Han artikulerar bra också, det är en fröjd att lyssna till. Den finns som app :). 
 
Gårdagen var....speciell....jag höll regelrätt på att dö värmedöden igår, promenad upp i skogen och sedan sitta ned med vatten i en halvtimme och försöka att undvika att svimma. Att jag SS:ar like a boss lär inte underlätta heller. Så regnet som föll inatt var verkligen välkommet <3, och hoppas det hjälpte lite mot alla bränder och för alla stackars djur.
 
På kvällen kom Skymningarna hit för lite kaffe och en hel del extra hjärnkapacitet. Vilket i sin tur mynnade ut i att de även kommer idag, för att vi skall slänga småskit på tippen och med största sannolikhet få källaren helt tömd då. Det finns en stor njutning i det, att veta att rummen här i hemmet innehåller allt jag äger, och att det inte är samlat massa skit i ett utrymme under mig. Överblick lixom. Jag är otroligt tacksam till dessa två människor, alltid <3!! 
 
Jag hoppas överlag kunna gå in i zen-moode framöver, mest för att få fler timmars sömn nattetid och sluta vakna sju varje morgon *gosh*. Det finns någon underliggande hysteri i allt just nu, inte helt otippat förstås. Något jag lär mig efterhand i nuet är frihetskänslan i att släppa iväg fysiska ting. Den känslan är enormt mycket större och godare än känslan av att hålla fast dem för ägandets skull. Jag tror att horder-mentaliteten kan ha varit ett resultat av otillfredsställelse. *Man gör ju bäst i att alltid analysera allting* ;-D ...eller?! Precis som att det inte finns något sunt i att hålla fast vid fel människor. Det jag kräver, och själv ger, är 100% respekt. Fallerar det så funkar det inte. Fick nyss frågan -Varför är du så sur? ....Och jag bah Sur??? Jag är inte sur, jag är bara ointresserad och har inte tid för trams! Plus att ingen (typisch) har rätten att begära min uppmärksamhet. Precis som att jag inte begär det av någon annan heller. 
 
Där kan vi glida in på ämnet "ensam och ensamhet". Vilket för mig inte är något negativt. Varför jag ens kom att tänka på saken är alla dessa quotes som harvar på om hur viktig tvåsamhet är och att som ensam väntar man bara på "den rätte". Men är det verkligen så? Jag har flera väninnor som njuter av sitt singelliv och inte har några planer på att ändra det. Jag själv kände mig extremt ensam precis när jag blev singel och sällan hade jag så mycket folk omkring mig som just då....men det var ju en fas såklart, en känslomässig sådan. I den såkallade ensamheten lär man ju känna sig själv på ett helt nytt sätt, det ger luft till att utvecklas. Plus att det ger en frihet till att varenda minut av dygnet få bestämma vad, hur, vem, när, varför....typ. Jag gör ju precis vad fan jag vill just nu. OM det sedan en dag dyker upp en själ som intresserar så ska den agera som ett kompliment, inte en konkurrent till mitt liv och min tid. Då kan jag till och med kompromissa, naturligtvis. Men ensamheten är ju god? Också. Jag menar...det är ingenting att fly från, snarare ta till sig och njuta av medan den är. För ska man ändå i slutsvängen slänga sig in i något nytt, så ska man väl inte göra det som en trasig människa, vilket det nog kan bli om man springer in i saker....utan snarare en stark och komplett person som vet vem den är och vad den vill, och vet vad den har att ge ordentligt. Tänker jag. Och att man inte har med sig skumma issues från det gamla, utan man har hunnit rena sig lixom, komma vidare ur det och är en fri person. 
 
Nepp....nu är frågan....lunch klockan nio på morgonen eller en hysterisk tur ned i källaren?! Jag är dessutom som ett ras utan dess like, allergisk som satan även i ögonen....svettas som ett litet äckel redan....ser ut som själva fan osv osv...men kommer ändå befinna mig bland folk idag, med bravur också....för jag äger ingen skam :). Kiss me cuz I´m a slug. 
 
 
 

Sol, Bad & bygge

Efter en natts pissig sömn ;) är jag åter vid pennan. Vi lade oss sent, Pixie skulle ut igen vid 01, sedan ville hon inte sova på sin sovplats så hon fick vara i sängen hon med....vill man inte så vill man inte. Vid halv sex skulle vi vakna igen, t y d l i g e n. Och mardrömmar när jag väl sov. Måste vara att jag brände mig i solen igår. För vilken dag, igen :-D!! Jag utmanade ödet med att promenera Pixie från hemmet till sjön, vi tog två dricka-vatten-pauser på väg ned. Det var en familjedag med sol och bad på agendan. Och för alla andra med hund så är knappast detta med bad något ovanligt, men Pixie har aldrig gillat att bada. Igår gick det väldigt bra faktiskt, hon till och med simmade. Och istället för att ligga med oss andra i solen lade hon sig i skuggan av en båt som var uppdragen på stranden. Riktigt trevligt var det och lätt skönaste badet hittills trots att det var storsjön. Sedan att jag lyckades bränna mig....jag trodde faktiskt jag hade exponerat mig tillräckligt i år för att komma undan det nu. ---> Fjärilar som en gång i tiden var rosa och blå ;)....
 
 
Idag är det ännu mer familjedag men med vackra Mami då. Och ikväll kommer nog Skymningarna hit. Min kropp fortsätter kännas helt fucked up, men jag överlever det nog ;). Jag hoppas att Augusti kan fortsätta innebära lite badande ändå, jag är inte klar med det rent själsligt. Dessutom har vi vackra Forsaleden kvar. 
 
Sitter med en inköpslista till framtiden. Där en del av sakerna innebär en massa byggande, framför allt att bygga en sovplats till Pixie. Idag sover hon i en öppen garderob som är väldigt rymlig, men på nästa ställe går inte det så då får jag bygga en särskild plats till henne, för det är viktigt att det är rejält stort för henne också, hon ska kunna ha disco där inne om hon vill. Nästa sak är skjutdörr...då det inte sitter någon dörr till sovgemaket. Nu är väl inte just det så mycket byggande, men att ta reda på kostnad samt hur man smidigast löser de små problem som med största sannolikhet infaller. De två sakerna är bland det viktigaste, men det lär bli en hel del egna lösningar för compact living. Vilket det egentligen inte är men jämfört med här så. 
 
Har inte ett smack inbokat för resten av året efter Augustis slut, vilket just nu känns riktigt skönt. Tänker mig nog att jag ska grotta och skapa mestadels, sitta uppkrupen i soffan med en bok när den första snön faller. Bjuda hem folk mycket mer än tidigare <3. Kryddiga théer och lätt musik :). Den sista pusselbiten för måendet verkligen, allt annat kan jag jobba för och påverka själv...det här var den svåraste, ett nytt hem. Att bli glad igen, på riktigt, sådär äkta. Tillräckligt för att ta hand om mig själv, sköta kosten, röra på mig och vara kreativ. Bara för att nämna litegrann av allt jag mår som bäst av. Att inte kunna skriva storytelling eller ens i närheten av det är verkligen ett tecken på att det inte är sådär görtoppen, när inspirationen är borta. Sex dagar kvar på denna månad....sedan är jag i alla fall i rätt månad för detta, om ÄN den dock innebär fem veckors väntan. Tålamod har aldrig varit min grej. 
 
Jag tror stenhårt på att jag kommer leva ett lyckligt liv framöver! Där jag sköter saker bättre än idag, för att jag bryr mig, och där jag bygger vidare på Trollkatt Design med att kunna visa massa nya roliga skapelser. Ett liv som är starkt och har genomslagskraft, för mig. Och såklart är det bättre att vara en inspo än ett surtroll ;p. Min stora stora romantiska sida kan få utlopp i sagor :-D, i skapelser och i hur hemmet dekoreras. Så...jag hoppas själv på massor av överromantiska texter till hösten :).