Balans och förakt

Perfekt väder för min dag idag, mulet och kallt. Jag både vill och behöver ha en innedag där det inte händer så mycket :). Ärligt talat mest för att jag har ett käftis-besök inbokat imorgon och min tandläkarskräck gör sig påmind redan i förväg *suckar*. Tror det är lite extra nu också då jag uppenbarligen bytt tandläkare vilket innebär att imorgon är första gången hon åtgärdar något annat än att göra en undersökning. Imorgon ska en trasig tand lagas. Hugaligen! Så idag blir det mest netflix och chill. Plus att någon hantverkare ska hit igen tydligen. 
 
Igår fixade jag lite bankärenden på stan med sällskap av Linda. Vi strosade runt i lite butiker innan vi landade på Ecocaféet en stund. Mycket trevligt och fiket var lungt vid den tiden tack och lov. 
Igår skrev jag något om att kinesen är mer värmekänslig än andra hundar, och på kvällen hamnade jag i läge att sitta och googla detta och vips fanns där inte ett skit som stod bakom mitt påstående ;). Jag har ju läst om detta såklart, men för tio år sedan....så hur det än är verkar det vara felaktigt ändå. Sedan är det klart de behöver solskyddsfaktor förstås. 
 
Jag har klurat lite på vad jag vill harva på om idag...och oftast är mänskligt beteende det mest intressanta kan jag tycka ;p. Gårdagen var full av glada tillrop och vänliga ord, vilket värmer mitt hjärta massor. Åsikten är att majoriteten av folket är godhjärtat och även eftertänksamma. Men vilka är roligast att analysera? Jo, de andra såklart ;). Senast uppkomna idiotier berör inte mig så jag ska vara försiktig i hur jag skriver om saken...men det handlar om en man som tycker det känns rätt att verbalt trycka till en kvinna som hamnat i underläge och kämpar med det. Samme man vill ta beslut enbart baserat på materiella värden medan han då raserar för människor och visar dem deras ringa värde, i hans ögon. Så.....ska vi göra det lätt för oss och genast dra slutsatsen att den här mannen mår dåligt? Nej. För vet ni, jag tror faktiskt inte det är så himla enkelt. Jag kan inte svara på varför en människa agerar på detta sätt, men det gör att jag förstår varför samhället är så kyligt som det är. För de som är så som han är, verkar vara de som klättrar högst också. Precis som det väl alltid varit. OCH.....eftersom detta är min blogg....så kan jag alltid vrida allting till att slutligen handla om mig ;-D hahahaha.....vilket går fint nu med. Så som att jag bestämt mig för att själv direkt ge svar på tal i situationer där någon kränker mig, så som mannen här gjorde med kvinnan. Jag har nyss varit där själv, men skrattade bort det där och då...som vanligt. Jag tror jag ska bli besvärlig helt enkelt, även om situationen blir olustig ska jag kräva en förklaring på varför någon säger en sak som kränker. Faktiskt. I verkligheten så mycket viktigare än det någonsin kan bli på nätet. En annan sak jag också ska lära mig (en jävla gång för alla) är att minimera kretsen jag öppnar mig för om sådant som är en besvälig stig i mitt liv. Jag har ingenting i mitt liv jag skäms över eller tycker är sämre på något vis, därför är jag öppen av mig också, men ....men....vissa människor hanterar information på ett vedervärdigt sätt. Exempelvis situationen att jag som pensionär inte kan påverka hur jag ska klara hyreshöjningen som skall ske, och uttrycker det på stormötet vi hade inför ombildandet till bostadsrätter. Varpå en kvinna säger att jag kan ta trappstädningen då, med tillhörande skratt. Nu var samma person oregerligt föraktfull och otrevlig mot fler under mötet förvisso, vilket stämplar henne mer än någon annan. Och gissa vem som nu är i exakt samma situation som lilla jag? Jo hon, blev inget köp där inte. MEN...poäng, det finns alltid någon individ som inte är helt och hållet hemma med sig själv....någon som sprider negativitet utan att blinka. Mata inte aporna tänker jag. Det blir en övning av grandiosa slag för min del, en rejäl förändring av min person. För jag har alltid matat aporna i hela mitt liv. 
OCH för att inte någon skall tro jag försöker föra dem bakom ljuset.....jag har aldrig påstått mig själv vara snäll heller, men mina sidor kommer fram när någon väcker dem. Min fulaste sida är att jag föraktar, ser ned på och anser mig bättre än....men då krävs det att en individ skadat mig och gjort något riktigt illa först. Så det är min fulaste sida som jag absolut inte arbetar för att få bort, för den roar mig och mitt sadist-jag också ;), och den gör att jag aldrig hatar någon, tack och lov, för hat är förtärande....förakt däremot lämnar mig känslomässigt oberörd. DET var väl gulligt :-D?! 
 
Det behövs kanske, allt detta? Jag menar, de som inte alls kan bete sig samt även tanken om de lägre känslorna. För balansens skull menar jag. Allt ska väl inte vara så jävla kul jämt kanske ;)! Igår blev det exempelvis överslag på positivitet, trevligt umgänge både på dagen och på kvällen, en mycket glädjande kommentar om hur uppskattad min skrift här är. Ett överraskande mess från en kvinna i en butik jag besökt under dagen, som talade om att hon gillade mig. En gåva i form av en krukväxt på kvällen, och peppande samtal om levnadskraftiga monster i mitt hem. Så...med så mycket positivitet och Kärlek, så kanske vi behöver dem som kläcker ur sig kränkande saker också, så man inte slöar till rent intelligentmässigt utan behåller skärpan nog för att direkt ge svar på tal? Vem fan vill vara flat lixom? Hädanefter ska jag vara den som stannar upp hela samtal och ber folk förklara vad de menar ordentligt med vad de säger, samt fråga hur de tror mottagaren av deras groda känner sig av det, och ifrågasätta varför de ville skapa en sådan reaktion hos någon, rent känslomässigt. Japp japp...det är övning ett. Övning två var det där med att inte mata aporna för egentligen behöver jag inte det. Utan det är bara att jag är så babblande om allt, ofta utan urskiljning, men framför allt då jag inte anser det som förminskande för min person, någonsin. Men jag förstår vissa kan vända på det man säger till att bli det. 
 
Således kan jag trots allt proklamera att om än hyreshöjningen är mer än oläglig, så är det varken härifrån till graven eller något förtärande. Allting handlar också om det där lilla "jämfört med vem"?! Dessutom finns det ingen som jublar över att exempelvis betala en tusenlapp till på hyran per månad, vilken inkomst de än har. Man vill inte helt enkelt. Jag tyckte gamla badrummet var fint nog, behöll hellre det än betalar mer i hyra, en åsikt helt enkelt. Men jag bestämmer inte här, och jag bestämmer inte heller vilket tidsperspektiv som gäller för en flytt. Således finns det ingen anledning att varken hetsa upp sig eller sura, då det ändå bara skapar negativa vibrationer vilka i sig hindrar det positiva flödet. En klassisk sak för alla människor att påminna sig om i sina liv.