Framgångar

Glad Nationaldag på er :-D, men himmel så kyligt det blivit ute! Själv glömde jag att det var ledigt idag och tog för givet att byggisarna skulle väcka mig vilket de ännu gör via den andra trappuppgången...men såklart inte, så jag vaknade....halv tio, helt sinnes!!! Så skall vi icke ha det! Hädanefter är det tillbaka på att ställa klockan på åtta, jag hatar att sova bort dagen.
 
Igår ramlade skatteåterbäringen in helt plötsligt <3. Den var inte chockartad i år direkt ;) men allt är av godo i alla lägen. Jag tänker många bäckar...
Och apropå bilden så skulle jag vilja ha några hippie-glajjor ju, jag klär inte i solglasögon men tycker de som materiell sak är snygga. Sån är jag ;).
 
Idag är det familjedag på schemat. Bra skit helt enkelt. Och det har för övrigt kommit fram flera grannar som påpekat vad bra Max var på mötet :-D, vilket är roligt att höra. Han är ju det, och helt oprovocerande förutom för dem som helt enkelt bara blir provocerade av intelligens. 
 
Så.....dagens fundering, Framgång
Vad är framgång för dig, hur definierar du begreppet som sådant?
"Att lyckas med något och uppnå eller överträffa bestämda mål eller förväntningar". 
Många sätter ofta ett likhetstecken mellan framgång och pengar/materiella ting. Men i min värld låter det ändå väldigt fattigt. Jag väljer att se framgång i små saker istället, vilket naturligtvis kommer sig ur hur jag lever. Jag tror, att om man först och främst lär sig att se framgång i det lilla, är det lättare att ha en sund relation till eventuella stora framgångar senare. Jag ser varje sak som blir helt slutförd som en framgång, vilket i mitt fall oftast handlar om skapande. Framgång för mig är också att ha en balans i sinnet varje dag, menat att vara rofylld. Hur saker och ting hanteras mentalt och känslomässigt. Jag reflekterar ofta över hur många procent glädje jag fått ut ur en dag, utan att för den delen lägga någon skuld vid dagar där det kanske inte gått så bra. 
Jag har också reflekterat över hur jag idag gått tillbaka till att leva som jag gjorde för över 15 år sedan, vilket innebär att vara i nuet mycket mer, och så mycket mer medveten. De senaste 15 åren har gett otroligt mycket och jag hade aldrig velat vara utan dem, men.....de innebar också att leva med en energi som var på högvarv, där det konstant behövdes aktiv stimuli och gärna skulle rusas fram så man glömde att andas. Och min egna energi är den motsatta, på grund av fysiska sjukdomar. Idag när jag bara har min egna energi att leva efter kommer mycket tillbaka i hur jag levde förr, och det är verkligen mindfulness. För mig är det framgång. När den aktivitet jag väljer känns så bra och rolig att känslorna rusar kring det, vare sig det är att skapa, läsa en bok, se en serie, gå med Pixie....etc....de små sakerna. Precis som smakupplevelsen i de måltider jag dukar fram. Det är framgång. 
 
Nu ska jag ställa mig vid spisen till lite bra musik innan det sedan är dags att gå hemifrån för att träffa familjen <3.
 
 
#1 - Linda A

Känner igen mig och håller med angående glädjen i de ”små” (det beror ju på hur man ser det) sakerna. Och skönt att få leva i takt med sig själv. Har ju min skrutt att anpassa mig efter också men det är helt annorlunda och inte jämförbart, det är bara behagligt och härligt och självklart. Kanske du har liknande med djuren. Och Gud vad jag är tacksam att jag är bra på att inte ha tråkigt och att jag inte tycker att det är slöseri med tid att sitta och läsa en bok halva dagen! 😍

#2 - Per Idar

You write darn good and your mind is made of Gold much like your hair and soul ;) <3