Spöken, Andar och energier

De flesta av oss är väl medvetna idag om att det finns så mycket mer runt oss än det rent fysiska och konkreta, och de flesta har väl också fått uppleva detta i sina liv, genom att bryta igenom slöjan i ögonblick. Så idag tänkte jag berätta om några av de tillfällen då jag upplevt andar och liknande, vilket skett då och då genom åren men verkligen inte på daglig basis. Det här är inte en av mina starkaste sidor heller, att se
 
Jag tänkte ge mig i kast med de jag upplevt i vuxen ålder, och börjar då med mormor men vill påpeka att jag absolut inte är säker på att det verkligen var ett "spöke" utan snarare ett minne av energi som stannat kvar. Jag och en väninna befann oss i mormor och morfars gamla lägenhet då hon gått bort och han flyttat till ett annat ställe. Då hörde vi tydligt mormors karaktäristiska andetag samt steg genom rummen, det höll på under en ganska lång stund. Jag och min väninna var ganska unga då och tyckte nog det var lite obehagligt, och det var heller inte rätt tillfälle eftersom vi skulle ha en förfest där vilket genast kändes...ofint och missplacerat. 
 
En annan mycket kort historie är när jag står i köksfönstret här där jag bor idag, och tittar ut och plötsligt kommer en ung kille och går och vips går han rakt in i/igenom husväggen. Den här pojken kändes som tidigt 90-tal.
 
En annan gång sitter jag i baksätet av en bil på väg hem från Sundsvall. När vi närmar oss hemtrakterna och passerar en mindre väg som går in mot skogen från vägen vi kör på så sitter där en man på marken, med uppdragna knän och armarna lutade på knäna. Han var svartklädd och hade mörkt hår i längre page. Han möter min blick och håller fast den. Vi passerar.....jag vänder mig om i bilen och mannen är borta. Just det här var något speciellt, om än jag inte vet varför. Men han satte spår helt enkelt, och det var starka känslor kring detta. Jag kan inte tidsplacera mannen då han nästan kändes tidslös...men..ja absolut tidigare är 1900-tal.
 
Jag var också med ett gäng som spökjagade en natt på Furuhagen, bräckes gamla nedlagda sinnesslöanstalt. Vilket var en sagolik upplevelse hela natten i sig på grund av platsen och dess historia, helt lyft från poängen med spökjagande. Nå, jag råkade tappa bort alla andra och befann mig på en våning helt ensam och då hade jag möjligheten att uppleva något också. Jag kom fram till en fönsternisch med bänkar under, ett lite mer avskiljt ställe av en korridor, och där satt en flicka i möjligtvis....12-årsåldern och tittade ut genom fönstret. Hon bar en sjukhusrock och hon hade ljust brunt hår. Hon tonade ut och jag gick därifrån, jag har aldrig försökt interagera med någon. Men uppfattar stämning och känslor ibland när jag samtidigt ser. 
 
Jag har också sett, hört och upplevt en himla massa djur, både de som jag levt med och som gått bort, men också djur jag aldrig haft någon relation till.
 
Det var några av mina upplevelser :), det kan vara lite kul att läsa andras historier om saker som detta, dels om man själv uppelvt liknande men också om man bara har en stort intresse. Jag är ganska kluven till min egna inställning till just andar och liknande, då jag när jag väl upplever dem anser det som det naturligaste i världen och aldrig gör en grej av det, men samtidigt älskar jag dessa såkallade spökjakter och ser mycket sådana program etc. Men det kan också handla om att få uppleva platsen i sig, jag tror nästan att det är vad som drar hårdast i mig före själva spökjakten. Och jag har också blandade åsikter om spökjakt i sig, det moraliska i det hela, men anser att det handlar om hur man går fram och vilken ton man har. Jag har varit med på detta två gånger endast, men det fascinerar mig. 
 
Så, vill ni dela era historier i ämnet?? Skriv gärna ned det och skicka till trollkatt@live.se så samlar jag de historier som kommer in och postar i ett eget inlägg. Ni får vara anonyma, eller om ni vill ha med namn och kanske även en länk till er sida om ni har någon :).