Strax husmöte

Godmorgon :-). Det här vädret är ju magiskt eller hur? Nu vet inte jag hur det ser ut i resten av landet men i Jämtland är det tropikerna-väder:ish ;p. Så galet underbart. 
Nå, det blev ännu en heldag hos duktiga Anette på Man´s Ruin igår, tror jag satt fem timmar under nålen. Så idag har jag lite ont i kroppen men himmel vad värt! Bild på benet kommer nedanför, och den lilla extra saken jag satte dit tog jag ett pinsamt dåligt foto av så det skippar jag för nu, men det är kvinnosymbolen satt bakom örat. Trodde det skulle göra asont men inte alls, benet gjorde ondare på vissa ställen faktiskt. Längtar efter att plasta av, men här sker aldrig något förrän kaffet är urdrucket. Hur som, ännu en gång är jag helt galet nöjd med resultatet, aldrig sett någon så duktig som Anette, mja dottern Mia möjligtvis och så gillade jag Pecka back in the days. Problemet med den mannen utöver hur bra han var (är?), var att jag till 50% gillade honom som fan och han var lite rolig, och till 50% var jag rädd för honom ;-D haha...han var lixom lite svår att läsa av, så man blev nervös.
 
Nedan den nya kvisten jag nu har äran att bära :-D. I vanlig ordning poängterar jag att detta är en gåva. Sista sittningen blev satt i slutet av september, förbi sommaren och lite annat som det handlar om. Magnolia, hälsa, skönhet, kvinnlighet, frihet, styrka....och så mycket mycket mer. 
 
 
 
Så nu har jag badförbud en stund :/ men det är det värt också. Hoppas dock att vi får en fortsatt fin sommar så chansen att slänga sig ut i en sjö fortsätter finnas. Idag är det familjedag, vilket känns riktigt kul och trevligt. Funderar på klänning dagen till ära, mest för att bära något luftigt och svalt som samtidigt skyddar benet från solen. Nattens drömmar innehöll katter, långhåriga och mina. Trenden kan verkligen ha vänt. 
 
Jag känner att jag bubblar av olika ämnen jag vill skriva om också, inte hur mina dagar sett ut utan annat, men det kommer. Oftast kommer jag på och tänker på dem på kvällen och så har jag glömt dem på morgonen när jag väl sitter och skriver haha. Inget funkar innan kaffet helt enkelt. Men det kommer som sagt, var sak har väl sin tid as usual. Övrigt har jag satt upp mig som intresserad på en jäkla massa lägenheter, men exempelvis min kötid hos Ö-hem har varit för kort tid för att inneha en bra plats för mig. Men jag anmäler mig till precis allt som är intressant och det som ändå är bra....är att se ATT det faktiskt finns en hel del bra lägenheter där ute. De existerar :). Bara det skänker ju hopp om framtiden, vare sig det positiva tillkommer mig i år eller under nästa år. Avvaktar med att posta fler bytes då vi har bostadsmöte på måndag, och då kanske jag kan få något svar på vad 17 som händer OCH om jag får byta med någon som inte vill köpa. Det är väl i stort sett det enda som är viktigt att veta för mig idag. Så får man väl hoppas nudå att de som VILL köpa här faktiskt får igenom ett lån på någon slags bank, vissa banker kanske struntar i allt ofördelaktigt och säger ja ändå (?). För om inte så får vi problem. Då är hämnden att lyxrenovera hela våra lägenheter (gissar det innebär att ta upp oss till normal-standard) och höja hyran ordentligt därefter utöver höjningen som badrummen innebar. Det är valet vi fått, köp eller ta de hyror som kommer bli annars vilka blir markant höga. Därav också oron i energierna i huset, så jag hoppas verkligen alla som vill får igenom det ändå (lånet). Det behövs icke fler sökande på bostadsmarknaden heller ;)....rätt mättat om man säger så. Innehar en viss sarkasm absolut....men är sanslöst snäll ändå i hur och vad jag skriver om saken. Viktigast för mig är att inte känna någonting för saken, och det gör jag inte heller, ingen oro. Jag vet att jag ska härifrån och att det sker tillslut. Så vad resten gör bekommer mig inte i slutänden, däremot önskar jag att det blir bra för alla. Det är skillnad på att vilja köpa och äga sitt boende och kanske inte få igenom det (besvikelse) och att känna skräck för att hamna på gatan utan ett hem för att man inte har råd att bo kvar och det inte finns annat att flytta till (mer konkret traumatiskt). Det är de vibrationer som huset just nu innehar och det gör mig ledsen att det ens får gå till så. Äldre människor som suttit lungt i årtionden som nu inte alls vet hur deras framtid ser ut, hur otryggt det kan tänkas bli. Nåväl....man får ge dem en klapp på axeln och säga Lycka till precis som hyresvärden gör till mig (och förmodligen resten som letar nytt). 
 
 
 
 

Korkade filmer och sol

Hittade massa illustrerade quotes av Heather Stillufsen igår på pinterest, vilka jag tyckte var tilltalande och sparade ett gäng. Tacksamhet är en känsla som bör få sin plats varje dag helst, då den är så bra att bygga vidare från. 
Det har varit på tapeten i samtal etc om så kallade Visionboards, och jag har faktiskt aldrig gjort något seriöst försök att skapa en. Hade inga planer på det nu heller men har faktiskt börjat ändra mig där, eftersom saker går att göra digitalt idag så är det så mycket smidigare också! Jag har tagit mig tiden att börja skriva ned vad och hur jag vill ha det, med det yttepytte problemet att....jag inte vet vad jag vill?! Så att komma fram till vad jag vill är nog fokus nummer ett, menat mest som i "hur jag vill leva mitt liv". Jag vill att det ska vara en passion i det jag gör, således ska det vara något jag vill på riktigt. Hur som, mycket dagboksskrivande nu, det var många år sedan, men även det har sin egna agenda. Fortsatt sökande efter vad som känns viktigt, i det lilla och i det stora, hur energin fördelas och vad man gör med sin tid. 
 
Mötet igår var lyckat i alla fall. Jag uppskattar när saker resulterar i något handfast. Idag är det sittning nummer två hos Anette på Man´s Ruin, fortfarande en gåva till mig detta, och det kommer resultera i fler blommor idag. Samt en liten extra-grej på en helt annan del av kroppen....smart att slänga in pyttesmå saker som annars skulle bli onödigt dyra att göra ensamma. Visar bild när det är klart. Idag ska jag anstränga mig att inte vara en halvtimme för tidigt också....det där är mitt "problem".....jag är alltid sjukt tidig, så ofta får jag stå och vänta ett tag på plats för att inte komma "oförskämt tidigt". Så...idag missar jag en hel soldag men det är det värt :-D. 
 
Mer saker som är på tapeten är gym, äntligen. Det är något jag visualiserat att jag ska få komma igång med igen, men inte riktigt funnit någon lucka för möjlighet, nu har jag den och tar den direkt såklart. Jag ska bara träna svank-musklerna ;-D hahaha, nä men huga vad det känns så, svagaste svanken! Det här har hela tiden varit en del av min bild av hälsa, så det känns väldigt positivt. 
 
Tror mina nattliga drömmar äntligen börjat ta nya vägar *peppar peppar*....inatt drömde jag om kineser exempelvis (hunden). Mycket mer normalt än de senaste tio månaderna :-D! Faan vad gött! Idag har vi fullmåne också, så jag tänker ägna min kväll åt kyckling och skräckfilm ;). Försökte se en tjejfilm igår, eller jag såg den, och så sjukt irriterande!! Grundpoängen man tar med sig ur den är att en gift man är otrogen och inleder ett nytt förhållande, och exfrun bestämmer sig påhejad av sina väninnor och sin mamma om att ta och anstränga sig lite mer för att vinna tillbaka honom :-o...där ingick att ändra utseende och bli en spännande kläddesigner. Alltså va?? OCH att hon ber honom om ursäkt för "sin del" i att det blev som det blev....! Och då var det ändå väl kända skådisar i denna. Helt sinnes. 
 
Nå, nu ska jag äta något relativt snuskigt så pass att jag har nåt i kroppen inför dagen, och sedan ta och cykla iväg. Pixie hänger med Linda idag :-D *tacksam*! Och resten av er.....ut i solen med er :)!!

Solsken & Drömmar

 
Se så charmant det är med parkeringen och så vidare, till detta hade vi ljudet av trafiken från stuguvägen bakom huvudet och någonstans i närheten någon som sysselsatte sig med såg eller borr, minns inte nu men ljudfritt var det icke ;). Vi lyssnade på podd ändå och njöt av solen och vattenmelon en timme. Nedan en bild på min senaste tatuering, och den tiden det tog att fota är den tid vaden fick någon sol igår, har spf på 50 på den också. På tisdag kommer fortsättningen vilken går nedanför och på utsidan mot framsidan av vaden. Längtar sjukt mycket, älskar detta verkligen! 
 
 
 
Älskar vattenmelon, skulle kunna leva på det och kolsyrat vatten om sommaren ;p. 
 
 
På kvällen samlades hela familjen i soffan och tittade på några avsnitt av serien Black Mirror och en skräckfilm. Alla somnade före mig....
 
 
Inatt drömde jag för första gången en dröm som jag kan förstå, som hade grund i sig. Jag hade skaffat nytt hugg som det var bra med, och vi befann oss i min förra etta på kyrkgatan (nere på stan). Jag hade inte varit i den lägenheten på tio månader (efter uppbrottet) och skulle nu laga mat där, i alla skåp i köket var det fullsmockat med saker men det jag behövde fanns inte, en stekpanna. När jag öppnar ugnen ligger där en tillagad fryspizza med bara en slize tagen, och den har legat där i 10 månader. ..... Poäng, mycket skit att städa undan helt enkelt. Även om jag inte upplever det på det medvetna planet så talar således drömmarna om att det är så, gissar jag. 
Jag känner mig så lugn i beslutet jag tagit, att vara själv. Det känns avslappnat och rätt, sedan kanske inte resten av livet ser ut så, men det återstår ju att se. Jag har absolut inget intresse i att själv vara aktiv i saken i alla fall. Utan glädjen i att lära känna människor enbart som vänner är så mycket större.
 
Idag kommer Linda hit och jag ska kocka samman lite kött och sötpotatis är tanken, tror Max kommer till maten också :). Övrigt blir det nog väldigt lugnt och en stund i solen med Pixie igen tänker jag. Det har verkligen varit en sanslöst bra Maj! Läser att många SS:are mår dåligt av sol och värme, men jag är tvärtom....kyla reagerar min kropp mer på, solen älskar jag. Skovet har klingat av så pass att det räcker med en ipren till morgonkaffet nu, sedan står jag mig *peppar peppar*. Igår tryckte jag dock i mig en massa dadlar *himlar med ögonen*, men jaja....orka, det var ju iaf inte godis, chips, choklad och glass vilket jag annars gärna gör slut på under en och samma kväll. 
 
Energierna i huset är svajiga minst sagt, jag är noga med att hålla det ifrån mig så gott det går. Men det är klart, när det är så pass många människor som utstrålar starka känslor så märks det. Vissa strålar av ljus, men de flesta strålar mest bekymmer. Hoppas det planar ut under sommaren och landar i något mer stabilt, för allas skull. Att det samtidigt renoveras här gör ju sitt till också förstås. Jag hoppas att allting ordnar sig till det bästa för oss alla här. 
 
Nu ska jag fixa mig en lunch och kanske sticka ut med Pixie igen, hon har kurat ihop sig i soffan med Wynja just nu. Önskar er en bra dag <3 
 

Huset som gud glömde

Min lilla kaktussamling :-D <3, glömde redigera bilden innan och nu orkar jag inte ;-) så det får vara grå-trist. Är otroligt glad för dessa, och jag får ju för mig att jag kan få just kaktusar att överleva också ;p. 
 
Igår hade jag och Pixie en vattenmelon-picknick vid elva, superskönt verkligen och jag är glad att hon är smart nog att lägga sig i skuggan större delen av tiden. Mitt skov har inte gett upp men det har blivit mycket bättre i alla fall :). Det går att leva. Närmare kvällen träffades jag och systerdotter för lite sallad i en park, sjukt gott och sjukt varmt ;), känns fortfarande inte som att jag är helt van värmen, men klagar icke!! Jag älskar det, om än jag kände mig lite skum i måendet efter alla timmar ute ;). Mer vatten!! 
 
 
 
Idag är en "fri" dag, obokad alltså. Så jag har en liten fundering på att inviga bikinin för året, men bollar tanken om att ligga här på gården och o-mysighetsfaktorn en hel del. Det är ju såå smidigt att bara gå ut och lägga sig här, men denna sommar totalt o-nice med den stora baracken ståendes mitt i allt osv osv. Nu har det sista av de par som bott här längst (i huset) gått isär också, så vi är tre par på 10 månader. Det existerar två lägenheter (uttrycker mig så) vilka sökt lån för att köpa men fått nej, än så länge, kanske någon annan bank säger ja ifs. MEN.....där ser man att det inte är så himla pissenkelt....som det framställs hela tiden.....jag kan tänka mig att det är stressande. Om jag skulle vilja köpa lägenhet, så skulle jag vänta tills jag fick napp på en nere på stan i något av de äldre husen, med öppen spis eller kakelugn, badkar och balkong, en tvåa med stora ljusa rum och så många våningar upp det bara går. Jag skulle alltså inte köpa bara för köpandets skull, som här, längs en galet trafikerad gata. Nej tack. Menat att ska man köpa (jag) så ska det väl vara 100%, inte 40% och tanken om ett möjligt klipp som inte alls innehar någon säkerhet. Nope. Nix. Icke. Men det är ju jag det. Ja just ja....måste tillägga att det är himla roligt att se att just det här huset med "alla" som bestämmer har helt egna lagar att gå efter, vad skönt det måste vara!! Vi har fått färdigtryckta röstsedlar inför mötet första veckan i Juni och den ena säger -Ja tack, jag vill ha bostadsrättsförening och köpa min lgh. ... och den andra säger -Ja tack, jag vill ha bostadsrättsförening och fortsätta hyra min lgh. ....Se där ja, vad ska jag välja vad ska jag välja lixom (??)...ingen röstsedel står ju för min åsikt att NEJ tack jag vill INTE ha bostadsrättsförening. Ha! Hela den här farsen känns ju dubbelgullig!
 
Det blev en snap igår men så dog telefonen, jag tar det personligt -_- !
 
En smärre reflektion är hur jag gått från "ALLT det här vill jag göra/lära NU" till det tillstånd jag är i just nu....vilket bara ÄR. Vilket är superskönt om än jag gärna vill se mig vara social och igång också, men just nu är det såå himla njutbart med stilla dagar i solen. Socialiseringen sträcker sig max till dem jag vet på förhand kan vara tysta i mitt sällskap. Där det inte behöver vara ett konstant bollande av energi och upprätthållande av samtal. Utan det kan bara vara. Men det är också tre månader kvar av sommaren, jag hinner nog! Just nu är det skönt med lugna dagar då kommande vecka startar med tre dagars intensiv aktivitet/socialisering. 
 
Ska lägga kött i marinad inför imorgon när Linda dyker in, och i övrigt bara vara. Borde nog dammsuga men...ingen dör av att det går någon dag till heller. Cykla till ica för att fylla på med frukt, vilket håller mig från allt godis och skit just nu och funkar bra. Dag 5 av skött kost. Nu ska jag fixa en lunch, lyssna på podd eller musik och sedan starta dagen. Önskar er en riktigt fin dag :-D <3!   
 
 
 
 

Underbara sommar <3

Det rör på sig konstant ändå, livet och allt vad det innefattar. Igår kickade jag igång processen som kommer kosta mycket pengar och jag har 100% tillförsikt i att allt jag behöver kommer till mig när jag behöver det. Samtidigt dyker det konstant upp lägenheter att anmäla sig till, vissa mer spännande än andra förstås, men alla inom ramen. Det är, såklart, så mycket som aldrig kommer med i bloggen, om dagarna och vad som sker. Men det spelar ju inte någon roll, viktigast är ATT det sker. Många saker handlar också om att befästa tesen "allting är möjligt". Och till allt detta, dessa underbara dagar med sol och värme <3! Får vi behålla detta väder under sommarmånaderna också så kommer det bli väldigt mycket badande :-D, riktig sommar enligt mig, när man kan bada i sjöarna (utan att dö). 
Idag har jag middagssällskap, kanske ute i solen rent av. Jag längtar en sallad med melon <3. Något lätt och somrigt. 
Igår fick jag en virituell glass kan man väl säga ;), Viking som skickade en swish som då var en (till en) glass haha, himla gulligt. 
Övrigt borde jag skapa, men det sitter visst långt inne, plus att jag inte hittar alla saker jag behöver ;). Förvirrat.