En ny cykel

Godmorgon till en regnig helg i Jämtland <3. Regnet får verkligen grönskan att komma fram mer och mer nu, det är så vackert! Vintern är vacker på sitt sätt, men sommaren är min favorittid, det och hösten. Nå, den första toa-selfien var en självklarhet haha, jag har inte riktigt vant mig vid ljuset där inne om ÄN....det är ett bra ljus. Man kan dock inte dölja sig i det som förr. Sedan brukar jag köra på "desto mer sommar, desto mindre makeup". Vilket jag tänker mig även detta år, men min hy är helt fuckad vilket inte syns alls på bilden...men hoppas den blir snällare under sommaren. Mot hösten ska jag prova någon receptfri kräm för rocacea igen tänker jag mig, känns inte läge för det nu när man vill vara i solen. Gissar det är olämpligt. Igår kom det till mig att jag ska badda ansiktet med äppelcidervinäger, inte för rocacean men för resten av all skit. Kanske kan hjälpa lite också. Well hello there, utseendefunderingar ;p. Övrigt tackar vi filter för att dölja en oönskad hy. 
 
Igår var det som sagt familjedag samt shoppingdag samtidigt. Jag shoppade inget men mina monster fick en del presenter ändå, av min syster. Bland annat fick Sunna en ny kattmynta-leksak av mindre modell, vilken hon älskade direkt. De fick en ny batteridriven fisk att ha i badet för att öka viljan till hygienskötsel ;). Och en massa nytt godis. Jag kollade lite på framtida gardiner som jag kan tänka mig att ha här i salongen till hösten, och någon idé om förvaring i badrummet då det är minimalt idag av sådana lösningar. Det är lite småfix jag tänker mig i framtiden här, för att vara 100% nöjd. Men då sett ur endast detta rum då det är här jag tillbringar mest tid. Gardiner, konst och växter. Köket skall få en vit pinnstol en vacker dag, en som matchar bord och soffa så jag kan göra mig av med den stol som nu står där och är helt fel ;). Småfix som sagt.
 
Den här helgen kommer mestadels bestå av skapande. Idag ska jag påbörja en tavla som jag dragit mig lite för då jag inte är särskilt trygg i att måla, när saker skall se ut som något i alla fall ;). Jag tovar en liten häxa som flyger på en kvast också, vid sidan av allt annat skapande. Regniga dagar är perfekta för sådant, vid sidan av bokläsning. Jag är dock tvungen att vandra ned mot stan en snabbis också, för kokosmjölk till kaffet. 
 
Om vi tittar på detta med kost och hälsa, och struntar högaktningsfullt i vad läkare tror och anser...så är mitt tips alla dagar i veckan att sluta med gluten som nummer ett, till och mer före socker om ÄN det också är riktigt illa att stoppa i sig. Men sockret skapar ett beroende i kropp och sinne, det gör inte gluten, så gluten så lätt att ta bort jämförelsevis. Mitt tips för att starta en hälsoresa är att NU är en perfekt tid, och gluten är den bästa starten. Min åsikt är också att helst inte välja glutenfria alternativ heller, utan helt bara skita i att äta sådant som pasta och bröd. De glutenfria alternativen i butik är så ofta fyllda med socker istället. 
 
Jag är i ett dilemma, inte etiskt direkt, utan mer sett ur allt sådant som trefaldighetsregeln till allt annat som kan komma av målinriktat energiarbete. Jag funderade på att göra något för egen vinning, så som att dra till mig en lägenhet. Men....jag vet ju inte vad jag vill, och där har vi det största problemet. Plus att saker inte alltid visar sig från alla sidor på en gång, utan har en del skuggsidor som sedan kommer fram. Ingen av objekten som varit aktuella hittills har varit 100% klockrena för mig egentligen, inte ens den jag hade ett redigt hugg på. Därför har det heller inte blivit något. Och jag älskar den här lägenheten, skulle gärna kunna tänka mig att bara förflytta den till en annan plats. Poäng....jag vet inte riktigt vad jag vill, inte förrän jag ser det perfekta nya gissar jag. Det finns en stor anledning till mitt snart årslånga uppehåll i den här typen av arbete/livsföring....min egna spretiga energi. Jag har använt extremt lång tid på mig att skapa den situation jag är i idag, inte särskilt medvetet dock, men tillräckligt starkt för att allt skall bli verklighet, då också med allt vad det innebär. Vi är alla arkitekter i våra egna liv. Och jag ser på ett ungefär hur jag vill bygga kommande del av mitt liv, men motverkar det samtidigt då jag är rädd för förändringar. Likväl....trygghet skall aldrig förväxlas med stagnation! Dessutom har jag all möjlighet att samla den fakta som behövs inför vissa förändringar, så som att pröva att arbeta igen. Skulle det finnas minsta risk att hamna i skit av det, få sämre ekonomi, börja om med hela resan jag redan gjort för att vara där jag är idag OM det inte skulle fungera så....är det inte aktuellt att ens pröva. Viljan är god, men jag tänker inte vara en idiot och bara göra heller. Jag har dock en positiv förväntan på resultatet av detta, jag tror att det är något som kommer att falla ut väl för mig när det är dags. 
 
Nedan, gårdagens monster strax efter vår kvällsvila vi hade ;). Mycket öron. 
 
 
Nattens drömmar handlade om romantik. Motsägelsefullt när jag påstår mig vara nöjd som det är, men vad säger det undermedvetna?! Eller är det snarare symboliskt, och kanske inte alls handlar om det uppstyltade självklara? Jag läser trots allt mycket om det heliga maskulina/feminina just nu, hur allt behövs för att skapa en helhet. De drömmar som handlar om mig och pågår just nu är odelat romantiska samt handlar om graviditet. Något gott är på väg, önskningar bär frukt, spiralen rör sig otvivelaktigt in i den positiva sfären. Tänker jag. En ny cykel har tagit sin början. 
 
En sista sak innan jag går och fixar mig en lunch....hur mycket tystnad/frihet från intryck tillåter ni er i vardagen? Jag tänker på det då jag själv rör mig emellan att lyssna på podd, läsa bok, spela ett mobilspel, göra göra göra, eller tänka tänka kanske. Mer tid behövs för ren tystnad. Att välja de stunderna också. Även om man där och då kanske blir själv med sina tankar, om man nu inte är en trogen anhängare av meditation exempelvis....så kanske det är just de där tankarna man behöver gå igenom? Att inte distrahera sin ensamhet, utan snarare välkomna och omfamna den. 
 
Önskar er en vacker Lördag.