Morgonfunderingar & kost

Godmorgon :-D, kaffe + byggisar i detta nu. El-fix på agendan. Jag tog ett långt bad igår, det gick ju att ha benet med tatuering på badkarskanten istället för i vattnet ;p. Så skönt! Något säger mig att just badkar är det sista jag ska räkna med i samband med någon framtida flytt, och dessutom verkar det väldigt inne med de fasta dusch-hytterna vilka omöjliggör att bara slänga in ett badkar lite enkelt också. Den som lever får se. Badkaret här är i alla fall mitt som jag får släpa med mig bäst jag vill, OM jag vill det. 
Söt katt va? Lite annorlunda.
 
Den här dagen är som sagt lite dubbelbokad, och jag vaknade fem imorse så jag lär vara zombie innan allt är klart. Ska diskutera regler osv kring arbete idag har jag tänkt. Ta reda på så mycket som möjligt kring hur det funkar, inför ett framtida val. Sedan kanske det inte är något som funkar för mig, men man ska alltid vara positiv och prova tänker jag. Eftersom det känns rätt.
 
Den här quoten stämmer verkligen, något som är lätt att se när man väl ser tillbaka på åren/årtionden som passerat. Idag väljer jag att se den gällande för boende. Och tanken på ett boende med utsikt, alltså att komma upp någon våning, florerade i sinnet en stund. Känslan av att "blicka ut" över ett landskap/en stadsbild är underbar, så gärna det. 
 
Övrigt håller jag på att "snygga till" väggarna här, dölja spik och borrhål så gott det går, sedan behövs här tapetseras om vilket fall men...! Det är nästan tio år sedan det gjordes sist, och då av privatpersoner om än målare. 
 
Hälsan är för tillfället mycket god, förutom att jag tydligen sysslar en del med pollenallergi...det kanske är ett pollenår i år?! Det är ett jävla snorande och nysande i alla fall. Och igår var jag och Pixie ute på en långpromenad där hon kunde vara helt naken igen, så himla skönt! Nästan picknick-dags nu ju. Övrigt blev inte gårdagen alls vad jag tänkt mig, istället blev det en massa slöande för hela familjen här. Inget städande så långt ögat kunde nå, men ibland får det väl vara så också. Jag gissar att denna vecka är den sista med byggisar i hemmet, så sedan ska jag harva runt med salvia i samband med en "riktig" städning. Det är verkligen något att se fram emot <3. Och så får jag fundera på smart sminkförvaring eftersom badrummet förlorat det ungefär till 100%. Nu hade det där sminkbordet varit perfekt ;), men det kanske blir i framtiden. Känns inte smart att shoppa möbler till den här lägenheten nu. Däremot om jag bor här en vinter till så ska jag investera i en gardinstång och ett par längder till salongen. 
 
Detta här existerar också såklart, men jag håller det nedtryckt på sätt och vis, för att jag väntar. Typiskt mig. I alla fall det som nu går att hålla nedtryckt, inte allt går att göra så med. Jag kan inte stänga ned mig själv dock. Jag är aningens osäker på exakt vad det är jag väntar på nu. Mycket handlar väl om att jag tror mig kunna planera och ha full kontroll över alla plan i mitt liv. Vilket visat sig inte direkt...stämma ;). Jag borde förmodligen använda den här delen av mig till min egna fördel i nuet, men av någon anledning vägrar jag det, just nu. Boendet får komma av sig självt, och jag tror att det gör det tillslut också, förtröstan till ödet kanske. 
 
Så, starta dagen med jobbplanering och sedan hem och ut med Pixie och så vidare ned på stan för familjehäng. Jag har bestämt burgare på sibylla till middag för oss alla, då jag föll hårt för en riktigt kryddstark sort hos dem, utan bröd naturligtvis....det räcker med allt annat som är på och fel, som osten exempelvis. Och apropå det ska jag ge lite ord till kosten innan jag ger upp för idag.
 
Tidigare hörde jag till dem som blev superirriterad av andras proklamering av kost och andra alternativa metoder för att bli frisk. Än mer störd blev jag av dem som hetsade kring hur farliga medicinerna man åt var. För jag var så jävla sjuk hela tiden, och kunde absolut inte vara utan mina mediciner. Jag fick dåligt samvete för att jag år mediciner, och stressad som fan av alla borden. Samtidigt som de flesta dagar kändes som influensa med en massa värk på det. Idag upplever jag ju något helt annat, men vill samtidigt vara försiktig med hur och vad jag skriver, för att inte trycka in det i ansiktet på folk. Jag tänker på saken när jag läser om SS:are som är bekymrade över sin galna B12-brist och samtidigt äter magmedicnen omeprazol...och därmed får äta tillskott och trycka i sig järn. Precis som jag gjorde innan jag slutade med omeprazol, men den var klurig att sluta med dock. Vad som verkar svårast för människor att ta till sig med denna kost är hur stenhård man måste vara från början, och att detta gäller i tre månaders tid....och helst livet ut förstås, men man kan ju utöka vad man äter, försiktigt. Men man måste hålla detta i tre månader, så kroppen hinner läka, där är jag säker på att det inte finns några genvägar. Och jag är naturligtvis inte alls frisk nu, men jag kan hålla symptomen nere så länge jag sköter mig. Det jag äter som medicin när jag mår dåligt nu är ibuprofen/ipren. Det är en gigantsik skillnad från hur mycket medicin jag tidigare stoppade i mig. Men som sagt...saker som detta ÄR svårt att ta till sig när man är jättejättesjuk och inte har kraft till något annat än att andas ungefär. Jag vet det mycket väl. Hur det än är....så fungerar det i alla fall, och många är vi som fått samma resultat som jag.