Rosa funderingar

(null)
Dagens andra kanna kaffe under intag đŸ€—. Den hĂ€r dagen handlar inte om sĂ„ mycket mer Ă€n att sköta tvĂ€ttstugan och i övrigt bara mĂ„ gott. TĂ€nker mig lite spa om nĂ„gon timme ocksĂ„, ett hett bubbelbad. VĂ€dret ute Ă€r underbart Ă€ven utan sol för det Ă€r ju sĂ„ himla varmt ❀! 

Jag har sprungit raka vĂ€gen in i en hysteriskt rosa period! Men det kĂ€nns bra. LĂ€ttsamt, romantiskt och lite ljuvt.  Jag har precis börjat "ta fram saker" igen, menat som min athame, en box med innehĂ„ll, min BOS och dylikt. Och jag Ă€lskar det. En ny era tar sin början helt enkelt. 
Det som varit har vĂ€ldigt mycket liknat ett dödsfall. Ett inte helt okomplicerat dödsfall utan ett dĂ€r allt i kĂ€nslospektrat har rasat och rusat. Och pĂ„ det min egna död ocksĂ„, bildligt sett. Och behovet av att skapa nĂ„gon helt annat men utan att lyssna pĂ„ det förflutnas nedlĂ„tande spökröst. TvĂ„ gĂ„nger har jag fĂ„tt dödsbesked som sedan skall bearbetas ur en och samma sjĂ€l, först förlusten av ett KĂ€rleksförhĂ„llande och senare förlusten av en urgammal vĂ€nskap, med samma person dĂ„. Det senare svĂ„rare att acceptera Ă€n det första. Och kvar finns alla oförstĂ„ende frĂ„gor, men det Ă€r Ă€ndĂ„ vad det Ă€r. Men dödsfall likvĂ€l och mĂ„ste processas som sĂ„dant, vĂ€nskapen har inte hunnit fĂ„ mer Ă€n kanske tre mĂ„nader pĂ„ sig att lĂ€ka heller. Det tar sin tid. Men egentligen var det inte vad jag skulle skriva om nu utan mer belysa hur man lĂ€ker. 
(null)
Jag skalade bort allting som var jag för att lĂ€ka. Mitt hem och en del av mig. Skapade en tom ren canvas som fick vara vilande. Som det behövdes! Nu kĂ€nns det som att det gĂ„r att addera fĂ€rg igen, men alltid hĂ„lla ett utrymme för luft och frihet. HĂ€xan fĂ„r utrymme igen, vi Ă€r trots allt ett, och ingen dömer lĂ€ngre. Om nĂ„gon nu dömer sĂ„ Ă€r det ingen i min nĂ€rhet och spelar dĂ€rmed inte heller nĂ„gon roll. Dömandet kom trots allt ur ett genuint mörker och det Ă€r synd att just de orden sĂ€tter sig hĂ„rdast. Idag Ă€r jag o-dömd och det Ă€r en del av friheten men ocksĂ„ en del av beslutet att vandra ensam. Jag Ă€r inte intresserad av att bli dömd eller bedömd, för mina gĂ€rningar, min person eller mitt utseende. 
(null)
SĂ„, just nu Ă€r allting ganska tjejigt ljusrosa och inte en jĂ€vel har nĂ„got att sĂ€ga om saken đŸ€—. Det Ă€r skönt! Jag har gĂ„tt upp lite i vikt och det behöver inte reta upp nĂ„gon heller! Jag kan gĂ„ runt hemma i en slarvig tofs, pösiga byxor och vara osminkad utan att det stör nĂ„gon att man Ă€r "ful". Ja jag gĂ„r ut sĂ„ ocksĂ„. Och jag duger sĂ„ med, för mig sjĂ€lv i mitt liv. Och det Ă€r dĂ€r jag försöker att landa, att förstĂ„ att det Ă€r okej och att man inte bedöms. Men jag vill inte dra in nĂ„gon ny i mitt liv som ska bedöma heller, dĂ„ Ă€r det bĂ€ttre att gĂ„ sjĂ€lv. Jag har mina djur och de har ovillkorlig KĂ€rlek đŸ€—đŸ’•.
(null)

SĂ„, vad jag kĂ€nner mig intresserad av Ă€r de dĂ€r sakerna som skapar extra spĂ€nning i livet. De som uppslukar en och bidrar med Ă€n mer gnista. Viss musik, vissa spel eller böcker, samlande av specifika föremĂ„l. Ibland bara varandet i sig sjĂ€lvt naturligtvis. Saker sker stegvis och det Ă€r bara att acceptera och se till att lĂ€ra sig nĂ„got av processen. Och det Ă€r spĂ€nnande, helst idag nĂ€r inget lĂ€ngre gör ont sĂ„ som i höstas. Den hĂ€r nivĂ„n Ă€r mycket lĂ€ttare att jobba utifrĂ„n, mycket mer givande.  (null)

Jag har funderat pÄ altare/sacred space och vÀnt för och emot fram och tillbaka mÄnga gÄnger nu. Andras Äsikter och mina Äsikter, och sett till att kÀnna, pÄ riktigt, vad min Äsikt faktiskt Àr. Det landade i att min sacred space mÄste fÄ befinna sig i centrum dÀr allt hÀnder. Hur oheliga saker jag Àn mÄ syssla med precis dÀr, det blir vÀl vad man gör det till? Jag kan ÀndÄ inte ha ett altare sÄ som förr om Ären, mina tassförsedda monster har egna önskemÄl om de ting som dÄ ligger framme. Och sÀtter jag platsen mer onÄbar blir den bÄde oanvÀnd och bortglömd. SÄledes blir min heliga arbetsplats mitt i smeten av allt som det vardagliga livet ocksÄ innebÀr. Det kommer funka!
Övrigt Ă€r det tanken om smĂ„ kaktusar och nya/begagnade böcker som kickar mitt intresse och ger energin en skjuts. Synd det samtidigt innebĂ€r pengar men ibland fĂ„r det vara sĂ„ ocksĂ„. Jag Ă€r trots allt verkligen ingen "shoppare" utan föredrar att spendera eventuellt guld pĂ„ upplevelser đŸ€—. 

Nu blir det rosa bubbelbad!