Valborg och resten av allt.

 
 
Godmorgon älskade irrbloss :-D <3. Idag får det bli ett spretigt inlägg. Med start vid Valborg. Vilken var otroligt trevlig verkligen, och alltid extra mysig när Pixie kan vara med. Max hade planerat och fixat all mat och gjort ett kanonjobb med det verkligen! Fy satan så gott allting var, nu är jag inte bara dålig på att fota utan mina matbilder ser ofta lite smått äckliga ut rent av haha, men nåväl...håll till godo ;).
 
Förrätten Bestod av ett rejält västerbottenchips vilket höll creme Fraiche med dill och persilja. Hackad rödlök och varmrökt lax. Till detta serverades en kall Riesling (Sander). Max har satt som sin mission att lära mig tycka om vin (till mat) och detta var således försök nummer ett. Åsikter kommer längre ned. 
 
 
Varmrätten bestod av vitlöksmarinerad fläskfilé med smaschad potatis i kryddsmör med bland annat timjan. Sås på Oatly-grädde, kalvfond, charlottenlök och lite av whiskeyn Jameson. Till detta serverades ett rött vin av Primotivo (Zensa). 
 
 
Efterrätten var brynt smör&vanilj-panacotta med blåbär och chokladsås. Helt gudomlig!! Ja och en rejäl mugg med kaffe såklart ;p.
 
 
Min åsikt om vinerna var vad jag räknat med sedan innan, rött mycket godare. Så det är snarare vitt vin vi ska fokusera på kan jag tänka mig. Jag gillar tanken på att smakerna ska kunna lyfta fram varandra i mat och dryck. Jag drack ett halvt glas av vardera och ändå fick jag sådana ögon som på bilden ovan *kära nån*! Men det gick över rätt snabbt, och kvällens GT hoppade vi över :). 
 
Något senare hade jag och Linda vårat firande av Beltane/Valborg, där det för mig var viktigt att släppa en del gammalt och göra plats för en del nytt. Förutom en del självklara saker som skulle släppas så fanns det en fysisk sådan och det var Cindy och min saknad av henne, min chock över att hon inte längre får vara i mitt liv och jag och Pixie i hennes. Så det är väl en del "klippa band" som behövs där, hjärtskärande. När jag önskade in var det intressant, då det blev i stort sett en massa bra saker men Kärlek var inte ens på tapteten, vilket jag återkommer till i slutet av inlägget. Så drog vi kort och runor för sommaren.
 
Ja just, lilla Pixie fick vara med vid bordet, allra sötaste EVER!!
 
 
Efter vår ceremoni gällde skräckfilm och jag hade fått ett jävla anfall i butik och köpt flera påsar chips och dipp.....inte så AIP nej.
 
 
Det var det dygnet, och jag och Pixie sov över, mycket smidigt. Min bästa granne i huset passade katterna samtidigt :). 
 
Sedan blev det en vilodag där absolut ingenting hände vilket var precis vad jag behövde, lyssnade nog på poddar hela den dagen. Och vips var vi framme vid igår. Min tatueringsdag, en gåva vilket det är viktigt att jag skriver av en massa orsaker. SOM jag längtat efter detta ojoj!!!! Det här är så mycket mer än bara en tatuering, men inget jag skriver om dock, det betyder och gör mer för mig än en vanlig tatuering iaf. Anette på Man´s Ruin har väldigt fria händer och gör det sanslöst bra precis som vanligt. Hon valde Magnolior vilket blev perfekt även då jag läste på om symbolismen, vilket mycket sammanrafsat handlar om Stolthet, Renhet, Hälsa, och den rosa blomman för Glädje. Självklart är det mycket mer men orka harva allt och ni lär inte vara superintresserade av just det ;). Så igår var den första av tre sittningar och det gjorde inte ett dugg ont, vilket jag trott då det också skulle sättas en blomma i knävecket, men det gick sjukt bra! Och resultatet, vad poängen är, fungerade så mycket bättre än jag ens kunnat drömma om :-D! Hela tatueringen kommer vara svart/grå med rosa blommor. Bilden nedan blev verkligen sjukt dålig, men det var den enda jag tog haha. Får fota bättre sedan. En kvist färdig. Nästa sittning är i slutet av Maj och då tiggde jag till mig att få göra en liten extra sak på annat ställe också, som jag får visa då det är klart. 
 
 
OCH när jag kom hem (Pixie var ju med Linda i torvalla) så var min hall precis klar och golvet i badrummet lagt, idag fogas golvet och vid tio kommer rörmockaren hit :). Jag hann köra med den stackars byggisen igår innan han gick hem med en massa hämtar du det och ger mig? Medan jag körde en ynklig liten feber i soffan under filt, hehehehe. Han själv kallade det paybacktime ;). Lite sömn senare så var jag som vanligt igen. 
 
Idag är det familjedag så jag och Pixie skall vandra upp emot skogen och träffa resten av familjen, vilket får det att låta som ett gäng troll men....
 
Jo Det här med Kärleken har ju blivit intressant. Så jag måste skriva lite om det ;). Jag lade ut någon singel-quote på instagram som bejakade tiden som ensam och verkligen känner hur jag står bakom det. Men så måste jag ändå analysera allting och vrida och vända lite mer. Min Känsla just nu är total förnöjsamhet i vad som är. Medan analysen måste in och fundera på om den känslan är äkta eller inte haha, eller om det är grundat i nåt jävla surande typ. För alltså.....jag älskar ju män och jag älskar allt med Kärleken.....och jag hade aldrig tänkt mig ett liv själv/"ensam" direkt. Men nu känns det bara så himla lugnt och skönt.....och tanken på processen med att lära känna någon som ska kunna passa in i ens liv....huurv så jobbigt ;) haha. Någon med massa krav. Jag vet inte riktigt vad jag fått det ifrån att det måste bli besvärligt ;), men ändå, det går uppenbarligen väldigt snabbt att bli bekväm med sin egna lunk och sina egna val. Jag har supersvårt att falla för någon också och när jag väl gör det blir det extremt seriöst känslomässigt också, även om jag då råkat falla för någon som visar sig vara en tvärmupp. Så....jag känner att nuet är helt perfekt istället, lugnt och skönt och fritt och avslappnat. Och tvåsamhet är något jag verkligen tänker mindre och mindre på. 
 
Vad jag istället tänker på är bokhyllor :). Jag ska leta en billig vit hylla till som sedan skall få fyllas extremt genomtänkt, bland annat med mycket biografier. Jag vill ha mycket böcker, och jag vill ha en söt samling sprit hemma. LP-skivor och utvald konst. Det här är ju ett långtgående projekt, och ett roligt sådant :). Så är det.
 
Nu ska jag tvätta min tatuering och starta dagen, önskar er en fin dag <3