Trollkatt

Träning & åsikter ;p
Godmorgon Godmorgon, en tidig och mörk morgon med vind i träden. Jag somnade väldigt sent, för att vara jag, och sov dåligt, och upp extra tidigt. Tror detta blir en vinnar-dag ;-D!! Bra nog är dagen fri, så jag har all möjlighet till välbehövd vila ändå. Igår fick jag minsann ingen, vilket jag hade planerat in att få då dagen innehöll flera energibehövande moment. Det är Wynja som inte tillåter sömn just nu, det lilla odjuret. Hon var verkligen mer i taket än på golvet igår, och förutom att låta så gjorde hon saker jag inte bara kunde låta vara. Som att hoppa upp på min höga bokhylla som var proppad med exempelvis sköra skapelser (gjorda av mig), samt att lyckas ta sig upp på min platta tv och balansera gåendes längs kanten på den :-o. Så tillslut sågade jag ner hyllan. Kändes fint efter mitt triceps-pass på dagen ;-D. För det är såklart en gammal hederlig handsåg jag har. Nu var det tilltaget mer genomtänkt faktiskt än bara ett spontant katt-bryt. Jag vet ju att jag önskar en hyllvägg, och det här är ett sätt att sätta fart på energierna också....för jag hade tänkt korta hyllan hela tiden och börja sätta plan uppifrån. Nu finns den platsen i alla fall ;). Jag längtar efter utrymme att kunna samla böcker ordentligt! Och LP-skivor <3. Och köpa en spelare haha, det kommer det kommer. Ingenting är det någon brådska med, men hyllplan vill jag gärna önska in ganska snart. Ska åka en sväng förbi brädfabriken vad den nu heter, och se vad de tar för sina brädor.
Så snart den första hyllan sitter på plats närmast taket, så blir det lättare att räkna ut hur många hyllplan som behövs för väggen. Då vet jag avståndet mellan dem också, vilket ska vara konstant förutom till det nedersta där LP-skivorna ska få plats att stå. Fan, drömmen.....har alltid velat ha så, en bokvägg. 
 
Titta så fint det blev!! Nu lägger jag inte ut den här bilden för att väcka någons avundsjuka på mina skills i fin sågning, eller liknande ;).....just sayin. 
 
 
Och det blir att nämna träning här ändå, lite, för det har blivit så stort för mig. Min skorpion-sida kickar in med "lätt" maniskhet i saker och ting. Just nu pluggar jag vitaminer och för anteckningar som en tönt haha. Det gick i alla fall bra igår, men ännu en gång....-Satan vad med folk!!! Jag får verkligen öva på min sociala sida. Jag som anser mig så osynlig....*himlar med ögonen*....letade efter ett V-handtag som icke stod att finna, tog någon annan variant som definitivt blev fel men körde på det ändå, bytte sedan övning och DÅ kommer det fram en kille med just V-handtaget och frågar -Var det detta du letade efter? (Så det syntes alltså, jag syntes).....och mitt fina svar direkt taget ur en asocial bubbla blev med mycket sarkasm: -Ja det var det, men vet du...nu är det försent. ......*mest älskvärd ever*
 
MEN passet gick bra, "dåligt" på det jag trodde det skulle gå dåligt på, där jag vet att jag inte orkar riktigt. Bra var också att det uppenbarat sig en bekant-homie på gymet, vilket kan resultera i att jag kan fråga henne om övningar och huruvida jag gör dem rätt eller ej, i kroppshållning. Just det är nog lättare live än i textformat som jag har med min coach-Cecilia <3. Och satan vad biffig hon på gymet var :-o, impad! Nå, balansbrädan jag jävlas med går lite bättre för varje gång, om än jag icke tror på att jag någonsin skall klara det coachen säger, om att stå på ett ben och utföra små cirkustrick med hela kroppen. HA! Åh den mest infantila kärringen då hahahaha....fick ett lyckorus nu i tanken om att detta med balansbrädan bådar gott inför att åka skateboard ;-D.....gosh...måste nog köpa mig en skateboard först dårå. En annan sak jag ser förbättring på är olika stretch och töja-övningar, jag kommer längre och djupare med dem redan. Idag har jag ben/mage på schemat, och imorgon är det mitt allra första pass på axlar/mage.
 
En annan sak jag lade märke till igår var känslan i en helt vanlig promenad. Nu när träningsvärken i benen släppt, så kändes det som att gå på ben där musklerna har total syre-genomgång/flöde....jag vet inte hur jag ska beskriva det....benen kändes levande lixom, på ett helt annat sätt än jag någonsin tidigare upplevt. 
 
Nästa sak jag gett mig fan på att förändra är min egna syn på detta med sjukpensionäriet. Viktigt att belysa är att jag inte har minsta konstiga åsikt om alla mina vänner som är i exakt samma situation som jag, utan detta är mer min åsikt och jag vs samhället. Det är inte okej att en sådan sak som detta ska vara något som göder en sämre självkänsla! Det finns ju ingen som gladeligen väljer diverse sjukdomar och vad som kommer med det. Och att jag under för lång tid nu klurat mycket på samhällets inställning till oss, vilket är något som tydligt syns i så många områden, har inte heller varit upplyftande. Jag vet vad gemene man anser, vilket i sin tur gjort att jag försökt dölja att det är så här. Jag har berättat om det med skam i rösten när jag måste "bekänna". Men varför det? Jag har som sagt inte valt situationen, jag heller. Och det är INTE synd om mig, någonstans. Visst att jag bär på sjukdomstillstånd, men det är det fanimig många som gör, även de arbetande. Plus att jag har alla verktyg och allt innehåll för att leva ett lyckligt liv. Inte på en stor lön, men lyckligt likväl. 
Så.....jag ska ändra på detta under det här året, och istället agera med stolthet över min "situation". Om inte annat så är vi sanna krigare, dels att leva med sjukdomstillstånd och dels att leva med den slempropp till pension man får kastat åt sig. Jaaaaa jag vet att jag borde jobba med mitt klassförakt också, men det är jag inte så säker på att jag vill ;) *evigt älskvärd ljusbärare* ;p! Men i alla fall, skapa stolthet över min situation, och även när jag väl ska berätta om det för någon, det ska inte finnas utrymme för något vacklande med blicken från den andre, något ojdå är du sjuk....inte något stelt bemötande av det och inte som att lägga en våt filt över samtalet. Satans dumheter är vad det är, med dessa bemötanden av att man inte arbetar, som att det är vad som värdesätter en människa!? Icke! Jag kommer hädanefter uttala det som något särdeles positivt och guldskimrande (vilket säkert får en del att tro man inte VILL arbeta *himlar med ögonen*)...men så får det bli. Jag är trots allt i en situation jag inte tar mig ur, och tänker inte krypa mer för den saken skull. Om jag förändrar mig, kommer välden jag möter också vara förändrad - SÅ är det. 
 
Innan jag ramlar ur sidan, så ska jag säga att Ja, H&M tar emot textilier här i stan. Max två påsaer per gång, då de får lämna ut max två värdecheckar per tillfälle. Säg till i kassan bara. Skitbra, det skall jag göra idag, en av mina missions. Och då min Lögardag kommer bli socialisering så ska jag se till att städa ordentligt idag eller imorgon, så det är klart. Med min energinivå får saker planeras lite, men samtidigt ta det som det kommer eftersom jag aldrig vet från morgon till kväll hur jag mår och vad jag orkar.