Trollkatt

Miljö & rött rött rött
Godmorgon mina små irrbloss <3, en ny vecka och strax ett farväl till April. Det går fort! Min gårdag var produktiv, där jag och Pixie först och främst hälsade på vackra Mami. Det var en fantastisk promenad genom parker fyllda av tall och äntligen har alla lövträd och buskar börjat få ett grönt skimmer över sig. Väl på plats hjälptes vi åt att plocka undan påsken, och byta bort vinterkläder mot sommarkläder. Jag hittade femtusen väskor där, och passade på att låna en av dem då den visade sig vara mer av en plånbok än väska egentligen. I väntan på att jag själv funnit mig en mobil-plånbok. Mycket av mammas kläder och accessoarer är klarröda, då det är hennes favoritfärg. Så är också väskan jag nu lånade, men rött är verkligen inte min grej ;p. Ännu i alla fall. 
På kvällen hade jag tvättstugan och tog modet till mig att riva av tyget på en av soffans sittdynor för att se hur lätt eller svårt det vore att tvätta. Det gick alldeles utmärkt faktiskt, en fläck gick dock inte bort men det blev ändå tusen gånger bättre. Nybadad blev jag och nybäddat i sängen blev det, med tveksam hjälp av Sunna iförd sina största och svartaste ögon ;).
 
Massor av träd är fröklädda nu, några blodröda och några som denna, vit och fluffig. Sagoträd.
 
 
Och markerna kryllar av blåsippor, helt fantastiskt att se. Som sagt, en av mina favoritblommor.
 
 
Funderade lite kort kring take away-kaffe igår och dess behållare med bland annat plastlock. Har sett att det finns att köpa egna muggar i butiker, alltså sådana man diskar och spar...men även där är locket av plast. Av dem jag sett i alla fall. Det vore annars en smart sak att finna fram en välfungerande mugg med lämpligt lock där materialet helt enkelt inte är i plast, och vilken man faktiskt kan bära med sig för att nyttja även hos kedjor som Espresso House etc, för att minska på nyttjandet av just plast. Jag ska definitivt ge mig ut och leta, kanske det jag har i åtanke redan finns att köpa :-D!? Att engångsartiklar i plast skall försvinna är fantastiskt, det enda jag är gruvsam för är alternativet till plackers, vilka jag är tämligen beroende av. Trä i min mun ger rysningar bara av tanken ;p...men man får väl vänja in sig om det är så. Trä + vatten är något jag har problem med, eller vissa träbestick så som gamla smörknivar....bara att ta i dem, huuu! Därför har jag ingen diskborste i trä och inte heller en tandborste i trä....ännu....för mig är känslan densamma som när naglar dras mot svarta tavlan. Pappa var likadan, knäppt nog. Det borde ju gå att ta sig förbi kan jag tycka haha...så himla dumt som det är.
 
Nedan väskan jag lånat, tämligen röd ;).
 
 
Vissa saker har fallit mig i händerna vad gäller att vara miljömedveten, likväl känner jag att det...ändå skulle vara ett enkelt val, i mångt och mycket. Som att inte äga en bil om det inte verkligen behövs, och i mitt fall är inte behovet stort nog helt enkelt. I det stora hela kan jag åstadkomma precis det jag vill och behöver till fots eller med min cykel. Vad gäller resor är jag mer ambivalent, men valet skulle ändå utan större problem falla på tåg så långt det bara går, då jag älskar att åka tåg. Att det tar längre tid gör inte mig någonting. Att plastbanta köket gjordes för flera år sedan, men jag är inte där att jag ställer mig och slänger plast som redan finns (och används). Hos mig är det inget som blir upphettat (och släpper gifter) då jag inte äger någon micro. Och att vara utan micro är verkligen inga problem heller, jag har inte saknat den en enda sekund under dessa åtta månader här. Senaste onödiga saken jag tog bort var antennsladden till tv:n då jag inte tittar på "vanlig tv" någonsin. 
 
Många av dessa val handlar inte enbart om att vara så miljömedveten, utan det handlar om den egna hälsan. Fysisk rörelse framför bil, inte äta saker som varit i kontakt med upphettad plast (durkslag i metall), och inte låta tv:n stå och rulla med det ena dummare programmet efter det andra, alternativt matandet av intryck konstant. De små enkla valen. För mig personligen känns det rätt, och enkelt. 
 
Fem saker jag är tacksam för i nuet: Alltid djuren, att få leva med dem. Maten på bordet. Vädret vi har med sol och värme. Min fantastiska utsikt från hemmet. Teatern jag börjat med.
 
Strax gym, ikväll teater. Önskar er en riktigt fin dag!